Gaan over gegevens
Natuurlijke behandeling tegen kanker 2:
De detox

De essentie van een detox tegen kanker

We leven in een wereld waarbij chemische stoffen en bewerkte voeding het toppunt hebben bereikt. Onze lever krijgt het zwaar te verduren, omdat dit orgaan veel toxines moet verwerken. Het RIVM geeft zelfs toe dat bepaalde chemische stoffen uit bewerkte voeding kanker kunnen veroorzaken, zie dit artikel. Het lijkt dus bijna wel een noodzaak om tegenwoordig een detox te doen. Onze organen zullen hier veel baat bij hebben. Maar bij een detox kun je aan van alles denken. Van een dagelijkse spoelbeurt tot een heftigere variant, waarbij je ook nog eens flink wat kilo's kunt verliezen. Een detox kun je ook doen om ervoor te zorgen dat je buikvet een percentage bereikt dat er blokjes zichtbaar worden. Zelf heb ik verschillende detox-momenten in mijn leven gehad. Een keer uit noodzaak, waarbij ik mijn voedingspatroon had aangepast en meer ben gaan sporten, daarna heb ik een experiment gedaan waarbij ik een hele dag niks at. Tevens heb ik een keer mijn lichaam in 7 dagen tijd ontgift omdat ik merkte dat mijn gezondheid achteruit ging. De laatste detox was voor mij best heftig, maar zeker een ervaring om nooit te vergeten. In alle gevallen kan ik zeggen dat een ontgiftingskuur zulke grote gezondheidseffecten heeft, daar hebben veel mensen geen besef van. Waarom dan bij kanker? Kijk, waar de reguliere artsen geen oog voor hebben, is dat kanker moet worden beschouwd als een gezondheidsprobleem, in de breedste zin van het woord. In 80% van de kankergevallen gaat het om een infectie, waarbij ongedierte en chemische stoffen de boosdoeners zijn. Alles zal op het spel gezet moeten worden om de facetten van gezondheid een boost te geven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het immuunsysteem zijn werk weer gaat doen en de kanker kan terugdraaien. Het lichaam is zelf herstellend, waardoor kanker niet dodelijk hoeft te zijn, zelfs in het moeilijkste stadium. Wanneer je dan ook nog eens gaat kijken naar een bevolkingsgroep in de wereld waar kanker (vrijwel) niet voor komt, dan kun je opmaken dat zij onbewust het lichaam reinigen. Dit omdat zij te maken hebben met een vastentijd. Een detox kun je namelijk vergelijken met vasten waarbij je de eetmomenten gaat verruimen. Daarnaast heeft dit Pakistaans oervolk goed in de smiezen hoe men gezond blijft, namelijk door het doen van dagelijks periodiek vasten. Kankercellen blijken niet goed tegen deze wisselingen van eetmomenten en eetgewoonte te kunnen. Voordat je met een detox begint is het aan te raden onderstaande stappen te volgen:

1. Raadpleeg een professional of detoxcoach

Als je te maken hebt met een chronische aandoening of ziektebeeld, zoals kanker, moet je eerst een arts raadplegen voordat je begint met het reinigen en ontgiften van je lichaam. Het idee van het ontgiften is om te genezen en te verjongen, niet om je lichaam verder te belasten. Op het begin kan een detox zeer moeilijk zijn. Het lichaam zal flink wat ontwenningsverschijnselen krijgen. Dit is wel bij iedereen anders, aangezien de gezondheidstoestand bij iedereen verschilt. Het is de kunst om niet ontmoedigd te raken en door te zetten. Onder begeleiding van een professional is dit veilig.

2. Kies het juiste moment

Wanneer je hebt besloten om te gaan detoxen tegen kanker, zul je hiervoor het juiste moment moeten kiezen. Ikzelf heb een wekelijkse detox gedaan toen ik vrij was, dat was maar goed ook. Niet elke reiniging vereist dat je jezelf weken voor iedereen gaat verstoppen, maar je zult wel veranderingen gaan merken in je gemoedstoestand. Veel ontgiftingsplannen stellen je in staat om goed te functioneren, naar je werk te gaan en voor je normale verantwoordelijkheden te zorgen. Toch is het plannen van een detox tijdens een stressvolle week op het werk of thuis misschien niet de beste strategie. Voordat je begint met specifieke plannen om het lichaam te ontgiften, kan het ook verstandig zijn om een paar dagen een vegetarisch dieet te volgen. Hierdoor kan het lichaam wat tot rust komen en zich voorbereiden op het avontuur, want dat is het. Je zult daarbij je waterinname, met toegevoegd citroen, moeten verhogen, voordat je begint met reinigen. Zo begint voorzichtig het proces.

3. Neem je tijd

Ontgiften doe je niet in één keer. Je zult merken dat je steeds in een nieuwe fase terecht komt, waarbij er weer andere gezondheidseffecten ontstaan. Hoewel een detox vaak slechts één of twee keer per jaar in je drukke leven kan voorkomen, zullen de effecten ervan langer duren als je met je lichaam werkt, dus overhaast het niet. Zorg er daarnaast voor dat je de tijd neemt om na te denken over hoe je lichaam aanvoelt. Je zult andere inzichten krijgen die je mogelijk helpen tijdens je reiniging. Zelf heb ik in een week tijd mijn bevindingen opgeschreven om te kijken wat dit met me deed. Het is aan te raden om dit samen met de coach te bespreken.

4. Werk met je lichaam

Ons lichaam heeft ingebouwde mechanismes om zichzelf te ontgiften, gelukkig maar want anders zouden we niet weten hoe we dit moeten aanpakken. Je kunt ervoor kiezen om een algemene detox te doen of enkel voor bepaalde organen. Wanneer we een reiniging van een bepaald orgaan doen, helpen we alleen dat orgaan optimaal te laten functioneren. Overweeg daarom op welk deel van je lichaam je je wilt richten. De dikke darm en de lever zijn twee plaatsen die veel mensen regelmatig ontgiften, maar het kan voor jou ook helpen om eerst na te denken over je eigen gezondheidssituatie. Mijn moeder had, achteraf gezien, absoluut een detox moeten doen toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Zelf heb ik gemerkt hoe vervuilt het lichaam kan raken en dat was bij haar dan ook zeker het geval. Chronische vermoeidheid heeft ook een correlatie met een vergiftigd lichaam. Overleg met je arts (als hij of zij openstaat voor het concept), voedingsdeskundige of een gezondheidscoach over de eerste stappen die je hiervoor moet nemen en of een gehele detox de aanbeveling is.

5. Bereid je voor

Besef je wel dat het lichaam dusdanig belast is geworden door bepaalde factoren, dat dit onprettige gevolgen kan hebben bij een ontgifting. Je kunt zelfs ziek worden, maar dat is eigenlijk niet zo verkeerd. Dit is ook een soort van ontgiftingsmechanisme van het lichaam. Als je ziek wordt wil het lichaam in ketose raken, ook een soort van detox-term. Je kunt een achtbaan van emoties en fysieke sensaties ervaren, als gifstoffen vrijkomen. Het evenwicht wordt hersteld en de gezonde cellen van elk orgaan beginnen te 'ontwaken' tot hun volledige genezingspotentieel. De meeste onaangename symptomen van een reiniging duren meestal slechts enkele uren tot een paar dagen. Als griepachtige symptomen, hoofdpijn, vermoeidheid of stemmingswisselingen langer duren, kun je overwegen de detox te vertragen of te stoppen en dit met je gezondheidsdeskundige te overleggen.

Waarom een detox tegen kanker?

Het immuunsysteem speelt de meest bepalende rol bij kanker en deze behoedt je voor de ziekte. Het overgrote deel van dit mechanisme wordt bepaald in je darmflora. Deze is bij velen niet optimaal, waarbij de balans is verstoord en er ziektes kunnen ontstaan. Alle organen en het brein zitten gekoppeld aan de darmen, dus je zou kunnen zeggen dat een goede gezondheid altijd bij een schoon darmkanaal begint. Er zijn experts die zeggen dat een ziekte niet kan voorkomen in een schoon lichaam. Het goede nieuws is dat er de afgelopen 10 jaar veel onderzoek is gedaan naar de innerlijke werking en het belang van het 'darmmicrobioom'. Dit betekent dat je veel ondersteuning binnen handbereik hebt voor je detox in het maagdarmkanaal. De meeste experts zijn het er nu over eens dat een periodieke 'darmreiniging' een goed idee is, omdat dit niet alleen je darmen rust geeft, maar ook helpt om het darmkanaal te 'genezen en verzegelen'. Er zijn veel verschillende soorten darmreiniging, maar de meeste bestaan ​​uit het eten van een super schoon dieet van ongeraffineerde, onbewerkte, darmvriendelijke voedingsmiddelen met veel vezels, voedingsstoffen en gezonde vetten. Een darmreiniging is goed voor iedereen, maar vooral voor diegenen die last hebben van een opgeblazen gevoel, constipatie of diarree, hersenmist, depressie, hoofdpijn, gewrichtspijn, huidaandoeningen of algemene vermoeidheid. Door jarenlang verkeerde voeding te eten kunnen er ziektes ontstaan, dit omdat het lichaam de overmaat aan afvalstoffen steeds moeilijker kwijt kan raken. Deze worden dan opgestapeld in het bindweefsel, gewrichten, vet en vocht. Zie je nu dat een detox dan eigenlijk vereist is?

Wederopbouw van een gezonde darmflora

Wanneer de detox geslaagd is, kun je het lichaam gaan heropbouwen. Het lij heeft hier tijd voor nodig. Probiotica speelt hierbij een belangrijke rol, dit aangezien de darmflora moet beschikken over de juiste balans van bacteriën. Probiotica vind je in zuurkool (zeer effectief tegen kanker), rauwe melk, augurken, olijven, rode wijn en in biologische yoghurt. Het is belangrijk om de juiste voeding tot je te nemen. Er zijn er voor- en tegenstanders voor een bepaald dieet tegen kanker. Bepaalde voedingsexperts en ondergetekende zijn van mening dat er diëten, zoals deze, zijn die extreem gezond ogen. Het ketogeen dieet wordt momenteel in Amerika gevolgd door kankerpatiënten. We kunnen daarnaast ook leren uit de voedingskeuze van de meest gezonde bevolkingsgroep op aarde. Omdat zowat iedere diëtist een ander advies geeft, is er wellicht geen dieet die het best is. We moeten proberen logisch na te denken en onze intuïtie en gevoel te volgen. De sleutel van een gezond lijf is een darmflora die in balans is en de stofwisseling op een positieve manier beïnvloed. Het geheim van een gezonde stofwisseling vind je hier. Mijn visie van een gezond dieet vind je hier en de manier om effectief af te vallen op deze pagina.