Brood eten wel zo verstandig?

Brood

Brood eten de meeste van ons wel. Je hebt ook sommige mensen die sferen bij een wereld zonder brood. Boord is zeker niet verkeerd, al helemaal wanneer je dit zelf maakt. Desembrood is een absolute knaller wanneer het om gezondheid gaat. Volledig volkoren brood is ook heel erg gezond. Sommige kenners hebben op een of andere rare manier te kennen is gegeven dat brood slecht voor de mens zou zijn. Dat is in theorie onwaar en veel te kort door de bocht. Vroeger aten ze het al en dan hebben we het ook over de gezondere volksstammen. Zo heb je de Hunza's, de meest gezonde bevolkingsgroep op aarde, die dagelijks zelfgemaakt brood eten, na hun vastentijd. Zij doen bijvoorbeeld aan periodiek vasten, maar eten ook weleens een dag niet. Wil je weten hoe mij het beviel om een dag niet te eten, lees dan deze blog. Brood is niet verkeerd, zolang de inname en het verbruik ervan in evenwicht is, is er niks aan de hand. In brood zitten ook vitamines en mineralen. Wil je zeker weten dat je genoeg binnenkrijgt? Bestel ze dan voordelig op deze website.

brood eten gezond?

Ketose- en glucoseverbranding

Het lichaam kent verschillende verbrandingsbronnen. De voorkeur voor het lichaam gaat uit naar glucoseverbranding. Is er geen glucose meer aanwezig (simpelweg omdat de balans tussen verbruik en de inname in het lichaam ''negatief'' is veranderd), dan schakelt het lichaam over naar vetverbranding. Nu worden er meer vetreserves verbruikt. Dit is evolutionair gezien logisch, denk bijvoorbeeld aan een winterslaap bij dieren. Zo werkt het ook bij de mens. Een mens kan zo eten in het lichaam opstapelen en verbruiken wanneer er een tekort in voedsel ontstaat.

Pas op voor doorslaan in de vetverbanding

Wanneer het metabolisme is overgeschakeld naar vetverbranding dan voelt dit goed, maar hier schuilt ook het gevaar voor bijvoorbeeld anorexia. Het gevaar schuilt het hem in het doorslaan ervan en je te weinig glucose binnen krijgt. Je hongert jezelf dan uit. Zorg dus altijd voor de juiste balans en eet met je hart. Het metabolisme speelt een essentiële rol in de gezondheid van de mens. Wanneer deze stofwisseling goed is dan kun je best eens ongezond(brood) eten. Je moet dan denken aan niet volledig volkoren tarwe brood of wit brood.

Gefermenteerd product

Brood is een gefermenteerd product, we weten allen dat gefermenteerde producten gezond zijn. Brood is dan zeker gezond, maar kies wel voor een product met natuurlijke ingrediënten zonder verkeerde toevoegingen zoals witte suiker, en glucosestroop of glucosesiroop. Het advies is om eens desembrood te proberen. Hier zitten de vitamines C en D in. Het is mooi om te zien dat er tegenwoordig steeds meer vitamine D in producten zit. Vitamine D is de meest gezonde vitamine die er is. Vaak wordt dit in brood toegevoegd voor de gezondheid.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square