Kan een mens te veel vitamines binnen krijgen?

vitamines

Op de vraag of een mens ook teveel vitamines kan binnen krijgen, is enkel en alleen ''ja'' te antwoorden. We weten dat vitamines gezond zijn, maar een overmaat schaadt. Vitamines zijn essentiële onderdelen voor ons lichaam. Het lichaam heeft deze nodig voor een goede werkbaarheid. Sommige vitamines kunnen gemakkelijk meer in ons lichaam aanwezig zijn, zonder dat ze schade aanrichten. Een voorbeeld daarvan is vitamine C want deze plas je zo weer uit. Vitamine D kun je wel teveel binnenkrijgen. Vitamine D is de beste vitamine die we binnen kunnen krijgen. Zonlicht kan je schaden en een overmaat aan supplementen ook. Wil jij verantwoord supplementen slikken van verschillende soorten vitamines? Bestel ze dan hier voordelig. Vitamines zitten verpakt in onze kleurrijke voeding. Zoals in onderstaande afbeelding te zien is ziet dit er zeer lekker uit. Jouw lichaam denkt er ook zo over. Geniet van deze kleurrijke genotsmiddelen. Geniet van jouw fruitsensatie.

vitaminesVideo

Er is veel discussie over het feit of je te veel vitamines kan binnenkrijgen. Zoals ik hierboven heb beschreven is dit dan ook zeker waar. Van sommige vitamines zoals vitamine A is het heel moeilijk een overmaat daarvan binnen te krijgen. Om jouw van brandschone educatie te voorzien heeft 'de brandstof van je lichaam' een video gemaakt. In deze video leer je meer over het verband tussen vitamines en de manier waarop het lichaam omgaat met deze essentiële voedingsstoffen. Doe er je voordeel mee en deel dit met andere. Samen worden we sterker en samen worden we gezonder. Denk jij voldoende vitamines binnen te krijgen? Varieer eens met verschillende soorten fruit, noten en groenten. Vlees, zuivel, vis, peulvruchten etc dien je met mate te eten voor een gevarieerd voedingspatroon.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square