De voordelen van de infrarood sauna tegen ziektes als kanker

Een traditie van heling

Naast vitamines en mineralen zijn er ook andere dingen die je kunt toepassen om kanker te voorkomen. Bestel jij weleens vitamines in supplementvorm? Hier kun je ze goedkoop bestellen. Van oudsher staat de sauna in het teken van heling. Dit is al langere tijd bekend. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het lichaam in een detox-modus terechtkomt. Zweten is één van onze detox mechanismes. Het blijkt zelfs een positieve werking te hebben op de verschrikkelijke ziekte: kanker. Door het zweten wordt ons lichaam als het ware gereinigd en zorgt het voor een afname van gifstoffen. Het is zelfs één van de beste manieren om van het "afval" af te komen.

Het effect van de infrarood sauna op kankercellen

Bij een infraroodstraling maakt men gebruik van een selectieve straling op alle cellen. Gelukkig kunnen de gezonde cellen hier goed tegen en de kankercellen niet. Dit is zeer positief te noemen in tegenstelling tot bijvoorbeeld chemotherapie, waarbij de behandeling zich richt op de afbraak van alle cellen (dus ook de gezonde cellen). Dr. Sartaj Sahni, een professor van de universiteit in Florida, heeft bekend gemaakt dat normale gezonde cellen immuun zijn tegen infrarood straling, terwijl kankercellen hyperthermische veranderingen ondergaan. Dit betekent dat kankercellen niet tegen die hitte kunnen en uiteindelijk zullen afsterven.

De voordelen van de infrarood sauna

Naast de gewone sauna zijn er veel voordelen van de infrarood sauna te noemen. Het lichaam heeft zelf namelijk ook een mechanisme voor het ophogen van de temperatuur in het lichaam. Dit merk je zodra je ziek wordt. Dit mechanisme is evolutionair benodigd om in leven te kunnen blijven. De infrarood sauna bootst dit mechanisme na. Hieronder staan alle voordelen van de infrarood sauna opgesomd. De infrarood sauna:

 • Zorgt voor een verlaging van de bloeddruk

 • Zorgt voor een verlaging van pijn

 • Bevorderd de bloedcirculatie

 • Bevorderd het gewichtsverlies

 • Zorgt voor een afname van gifstoffen uit het lichaam

 • Zorgt voor een verbetering van het hart en de bloedvaten

 • Verminderd gewrichtsstijfheid

 • Verminderd kwaadaardige kankercellen

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square