De citroen tegen kanker


University of Arizona Cancer

Stofjes in de citroen blijken kanker te kunnen remmen. Dat bleek uit een onderzoek van het University of Arizona Cancer. Hier kregen 43 vrouwen voor hun operatie iedere dag twee gram d-limoneen (citroen exctract) toegediend. Ondertussen werden weefsel- en bloedmonsters verzameld om het te analyseren. Wat bleek nou: het aantal biomarkers voor borsttumoren was afgenomen met 22%. Het bleek dat de werkzame stof zich ophoopte in het aangetaste weefsel. Vitamine C uit citroenen zouden ook kanker bestrijdende effecten hebben. Bestel jij weleens vitamine C online? Bestel het hier voordelig.

De citroen tegen kanker

De citroen blijkt magische krachten te bezitten, die het immuunsysteem ondersteunt en kanker bestrijdt. Dit zonder schadelijke bijwerkingen. Één daarvan is d-limoneen, die onder meer wordt gevonden in de schil van citroenen en sinaasappels. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en is het een antioxidant. Verder bevat een citroen: citruspectine, dat snel wordt opgenomen in de bloedbaan. Citruspectine voorkomt dat borst-, prostaat- en huidkankercellen zich in het lichaam verspreiden. Limoneen zorgt ervoor dat kankercellen minder goed kunnen groeien en zullen afsterven.

De gezondheidsvoordelen van de citroen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square