De gezondheidsvoordelen van de kiwi

Kiwi's en vitaminen

De kiwi is een mooie groene vrucht met pitjes en een witte kern in het midden. In kiwi's zitten bijvoorbeeld vitamine C (166% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), vitamine K en een klein beetje vitamine D. Vitamine C is goed voor de weerstand en vitamine D is onder andere goed voor de botten. Wil je meer leren over vitamine K, lees dan deze blog. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen waar vitamine D in zit, zoals in eieren. Eieren zijn ook heel gezond en wil jij hier meer van weten, check dan deze blog. Vitamine C is ook goed voor de spijsvertering. De kiwi zorgt er dus voor dat jouw voeding beter wordt verteerd. Vitamine D zit in de kern van de vrucht, het witte gedeelte dus. Sommige mensen eten kiwi's geheel op, met schil en al. Alle vitamines zitten direct achter de bruine schil en in de pitjes. Krijg jij niet voldoende vitaminen binnen? Overweeg dan supplementen welke je hier voordelig kan bestellen. Zoals je in onderstaande afbeelding ziet, kun je ook ijsjes maken van kiwi's, dat is nog eens leuk voor de kinderen!.

Kiwi | De brandstof van je lichaam

Oorsprong van de kiwi en de voedingswaarde dat het bevat

De kiwi komt van een klimplant en is een Chinese kruisbes. De oorsprong van de kiwi is dan ook te vinden in China. De zwarte pitjes geven de vrucht een ware ''gezondheidsboost''. Dit is net zo als bij de aardbei alleen vind je deze pitten bij deze mooie rode vrucht aan de buitenkant. Je vindt in salades vaak stukjes kiwi en dat maakt deze heerlijke vorm van eten wat frisser van smaak. Je kunt wel stellen dat kiwi's zeer voedzaam zijn. Kiwi's bevatten ook mineralen zoals calcium en mangaan. Op Wikipedia staat dat er ook kalium in kiwi's zit, dit is niet waar. Calcium en mangaan zijn de enige twee mineralen die in de vrucht te vinden zijn. Qua vet scoort de kiwi zeer laag waardoor het dan ook past in een evenwichtig voedingspatroon. Eet de kiwi dus met regelmaat, laat deze groene knaller jouw gezondheid verbeteren. Mijn gezegde luidt: laat voeding jouw medicijn zijn! Hieronder lees je de voordelen van kiwi's voor jouw gezondheid.


De gezondheidsvoordelen van de kiwi

De kiwi heeft vele gezondheidsvoordelen te bieden, welke dit onder andere zijn, vind je hieronder:


- Het werkt tegen spijsverteringsproblemen;

- Het verlaagt het risico op kanker;

- Het zorgt ervoor dat de bloedspiegel op pijl blijft;

- Het kan de cholesterol op pijl houden;

- Het verhoogt je weerstand;

- Het is goed voor je ogen;

- Het zorgt ervoor dat je niet zo snel veroudert;

- Het draagt bij aan een goede nachtrust;

- Het zorgt ervoor dat ontstekingen worden teruggedrongen;

- Het verbetert de ademhaling;

- Het gaat schimmels in de darmen tegen.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square