Een dag vasten: een vakantie voor je vermoeide, overwerkte, en onder-gewaardeerde lichaam

September 6, 2018

Een dag niet eten

Het klinkt de meeste mensen vreemd in de oren, een dag niet eten? hoe kan dat nou, je lichaam heeft toch elke dag de benodigde voedingsstoffen nodig? Niets is minder waar. Vasten blijkt namelijk behoorlijk veel voordelen te hebben. Bij deze manier van leven kun je denken aan periodiek vasten, waarbij je in een tijdsbestek van 8 uur eet en 16 uur van de dag niet eet. Daarnaast heb je nog vasten, waarbij je een hele dag in de week niet eet. Beide kennen grote voordelen, maar wanneer je een hele dag niet eet, dan is er sprake van een zogenoemde vakantie voor je lichaam en in het bijzonder de spijsvertering. Pas wel op met deze leefgewoonte want vasten kan levensgevaarlijk zijn. Waarom? Omdat ondervoeding op de loer kan kijken!

 

De voordelen van vasten op een rijtje:

  • Het spijsverteringsstels