Psychologie: Het lichaam is als een container

Zie hier een citaat van een bekende psycholoog:

''Ik zie het lichaam als een container. Je bent gemaakt om in vrede te leven, tevreden te zijn, vol van vreugde te zijn, met een creatief brein en vanaf je geboorte gooi je er emoties, gedachten en voedsel in. Als je de zorgen in je container toestaat, dan verstoot het de vrede. Er is simpelweg geen ruimte voor beide. Als je schuld toelaat, mis je simpelweg het zelfvertrouwen die je zo hard nodig hebt! Sommige mensen genieten niet van het leven, dat is vanwege de container. Deze is volgeladen met zo veel dingen. Het overgrote deel van de container is negatief. Als je die tussendoor niet leegt en vervangt voor de positieve dan gaat het catastrofaal mis. Als we teveel slechte gewoonten emoties en gedachten in de container inladen dan is er simpel weg niet meer genoeg ruimte voor de positieve gewoonten emoties en gedachten. Dit is exact de reden dat we zowat allemaal ziek worden! De container zit te vol met het slechte en heeft een tekort aan het goede''

Ben jij hier hiermee eens?

Je zult wellicht denken, waar slaat dit op? Maar dit citaat heeft betrekking op mijn moeder. Zij was volgeladen met negatieve energie. Zelfs zo erg dat ze niet oud wilde worden, ze zag vaak enkel en alleen het negatieve van het leven in, in plaats van het positieve. Toen ze te horen kreeg dat ze kanker kreeg dacht ze wellicht stiekem, kijk dit is voor mij eindelijk het einde. Na een tijdje, toen we wietolie gingen gebruiken, leefde ze ineens op en was weer vol op in huis bezig. Ze begon weer te lachen en zag de positieve dingen in het leven weer. Helaas was dit voor korte duur. Kortom: leef in het positieve en laat je container niet vollopen met negatieve gedachten!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square