De 3-daagse sappenkuur | Mijn ervaring

Challenges

Om de gezondheid nog verder te verbeteren heb ik mij voorgenomen bepaalde challenges te doen. Dit zijn experimenten met als doel jullie te informeren over de gezondheidseffecten van (sap)vasten. Mijn ervaringen etaleer ik op deze website met de vraag of jij deze challenge ook hebt gedaan of gaat doen. Ideeën voor nieuwe challenges zijn altijd welkom! Het doel was mede om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Deze krijg je ook binnen met supplementen. Zoek jij een goedkope website waarop je die kan bestellen, surf dan naar deze website.

Brandschone challenge 1: 3-daagse detox smoothie kuur

Samen met mijn broer heb ik drie dagen lang geleefd op groente- en fruitsappen. Dit betreffen biologische producten van de biologische supermarkt. Hoe ons dit verging zie je in onderstaande video.

Waarom deze challenge?

Manieren om de gezondheid te verbeteren zijn altijd welkom in mijn leven. Een detox klinkt niet verkeerd, zeker in een tijd waar we veel te maken krijgen met bewerkte voeding en andere chemische stoffen. Dit stapelt zich op in het lichaam waardij het lichaam nooit echt de tijd krijgt om zich te revancheren. Door drie dagen lang geen bewerkte voeding te eten en je enkel te voeden met biologische groente en fruit zal de gezondheid daarvan een boost krijgen. Tenminste, dat heb ik gemerkt. Daarnaast ben ik zeer fan van smoothies dus deze uitdaging leek me zeer gepast.

Mijn advies

Mijn advies is om deze challenge zeker ook eens te proberen. Er zijn tal van mensen die dit ook hebben gedaan en dit uitleggen op internet. Zoals je kan zien in de video, kan het tegenvallen, zeker als je gewend bent vaak te eten en dan met name veel koolhydraten. Laat je niet uit het veld slaan en zet door, probeer niet net zoals mijn broer en ik toch iedere dag een ''vaste'' maaltijd te eten. Je kunt verschillende recepten van de detox-kuur vinden op het internet, let daarbij op dat je enkel (vooral) groente en fruit koopt. Zelf hoop ik dat je erg genoten hebt van de video en mijn blog. Succes!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square