Je breinfunctie verbeteren met voeding en leefstijl

Je breinfunctie verbeteren

Veel mensen, zo rond de 60% van de bevolking, zijn bang om zijn of haar geheugen te verliezen. Die angst zou minder moeten zijn als je meer kennis vergaart over de functie en de verbetering daarvan met leefstijl en voeding. Je brein is in staat om nieuwe hersencellen en nieuwe connecties tussen deze cellen aan te maken, wat erop duidt dat je je breinfunctie kunt verbeteren. Dit heet met een dure term: neuroplasticiteit. Wat veel mensen denken, is dat als je breincellen verliest, deze deze dan voor altijd weg zijn. Dit blijkt niet waar te zijn. We kunnen hersencellen laten ''herboren''. Wanneer je je brein niet voldoende voedt met hetgeen het nodig heeft, zul je daar de effecten van merken. Je zult je dan moe en ellendig gaan voelen, waardoor je de hele dag geen zin hebt om wat te gaan ondernemen. Wanneer je je breinfunctie verbetert, verbeter je eigenlijk alle zintuigen in het lichaam. Hierdoor ga je beter gaat horen, ruiken en voelen.