10 bananen per dag, 10 jaar lang. Een waargebeurd verhaal!

Een bananen-fan

Een vrouw, ze noemt zichzelf The BananaGirl, nam de proef op de som en at 10 bananen per dag, 10 jaar lang. Soms at ze zelfs 25 tot 30 bananen per dag voor een periode van een aantal weken. Dat is op zich alleen al hilarisch maar wat deed dit met haar gezondheid?

Gezondheidsrisico's van de banaan

Er wordt gesuggereerd dat het eten van veel bananen gezondheidsrisico's (vergiftiging) met zich meebrengt. Niks is minder waar, aldus The BananaGirl. De bananaGirl weegt 50 kilo, waarbij ze zegt dat ze 300 bananen in 30 seconden moet eten om gevaar te lopen. Dit schuilt het hem in het feit dat men dan aan het limiet aan sodium chloride komt. Het limiet kan feitelijk nooit overschreden worden. Tegenwoordig kun je veel producten kopen waarin banaan is verwerkt. Neem hier eens een kijkje en bestel het voordelig online.

Gezondheidsvoordelen van de banaan

Het grootste gezondheidsvoordeel van de banaan is het verliezen van gewicht. The BananaGirl verloor meer dan achttien kilo door het experiment. Daarnaast bevat de banaan veel vezel, weinig vet en veel kalium. Onze voorouders hadden ook een eetstijl met veel kalium, zij aten ongeveer de hoeveelheid kalium per dag die in 26 bananen zit. Daar komt ook nog bij dat de banaan ervoor zorgt dat het insulineniveau in het lichaam nooit hoog piekt. ''Maar in bananen zit toch veel fruitsuiker, daar wordt je toch dik van?''. Dit is dus niet het geval anders zou deze dame na 10 jaar wel obesitas hebben.

Een slechte stoelgang voordat de banaan in beeld kwam

The bananaGirl had voor het experiment een slechte stoelgang, moest veel vieze winden laten en had daarnaast altijd een opgeblazen gevoel. Zij voelde zich echt niet gezond. Haar poep is nu echt geweldig en ze is hier heel erg blij mee. Elke keer als ze weer naar de WC mag is ze weer blij. Voor het experiment was ze bij de dokter geweest en die vertelde haar dat ze een ontsteking aan de darm had. Natuurlijk schreef deze arts haar een speciaal medicijn voor en dacht: dan komt het wel goed. Deze dame ging hier niet in mee en wilde niet meer aan de ''drugs''. Ze probeerde van alle, totdat ze de banaan gevonden had! Dit verklaard maar weer dat er overbodig medicijnen worden voorgeschreven.

Benieuwd naar de andere gezondheidsvoordelen van de banaan?

Zie ze in onderstaande video:

Meer geheimen

Voor meer geheimen achter gezondheid zie de BLOG en VLOG op deze website. Daarnaast is het aan te raden eens door de website www.debrandstofvanjelichaam.nl te klikken. Wat heb jij geleerd vandaag?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square