Vroeger bouwden we kastelen en tegenwoordig hebben we te maken met chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Gezondheid is energie en vermoeidheid is het tegenovergestelde. Chronische vermoeidheid treedt op na langdurige stress in het lichaam. Het lichaam is dan dusdanig belast met gifstoffen, negatieve emoties en/of lichamelijke mankementen, dat het niet meer optimaal kan functioneren. Natuurlijk is de inname van voldoende vitamines ook belangrijk, bestel hier jouw voorraad op een website waarop ik ook altijd bestel. Je mag ook doneren, je hebt namelijk veel aan deze informatie. Wil je het geheim achter chronische vermoeidheid weten, dan raad ik je aan deze pagina eens te bezoeken. Was het vroeger zo dat men ineens de bouw van het kasteel moest staken omdat de bouwlieden chronisch vermoeid waren?

Kastelen bouwen en chronische vermoeidheid

Om een kasteel te bouwen moet je over een flinke dosis energie beschikken, graag zou ik hier aan mee willen bouwen, want aan energie geen gebrek. In de hedendaagse samenleving vindt men het al moeilijk de energie bij elkaar te rapen om te gaan sporten. De bouwlieden hadden een mooi vooruitzicht, namelijk de privilege om te zeggen dat zij daaraan meegeholpen hadden. hebben zij wel eens gehoord van de ziekte: ''chronische vermoeidheid''? Men was zeker vermoeid na een lange dag schouwen en bikkelen. Chronisch is natuurlijk een ander verhaal. Chronische vermoeidheid is eigenlijk chronische stress. Chronische stress in de vorm van lichamelijke overbelasting is daarbij wel denkbaar. Als zij werkelijk chronisch vermoeid zouden worden, konden zij dat kasteel dan wel afkrijgen?

Het energielevel vroeger versus nu

De mensheid leefde vroeger heel anders dan nu. Zij hadden geen tv, tablet of telefoon waar zij telkens door afgeleid werden. Daarnaast werkte zij in harmonie samen om tot een mooi resultaat te komen. Tegenwoordig zit men tijdens werk op elkaar te foeteren en over elkaar te roddelen. Het energielevel en het geluk worden bepaald in de darmen en de stofwisseling. Wanneer beide op orde zijn, zal dit resulteren in een bal van energie en een verhoogde prikkel van serotonine. Zij leefden in een schone omgeving met weinig gifstoffen en bewerkt voedsel. In die tijd was de adaptatie van het lichaam gebaseerd op gezonde, schone voeding en veel beweging. Hier floreren het lichaam en de geest op. Wanneer het lichaam krijgt wat het verdient, stijgt het energielevel. Tegenwoordig komt men bek af thuis en gaat men de hele avond voor de tv hangen. Wanneer er weinig wordt bewogen zal er ook geen energie in het lichaam worden vrijgemaakt, want beweging resulteert in meer conditie

Het probleem in deze hedendaagse samenleving

Ziekte is een gevolg van de achteruitgang van het immuunsysteem. Het immuunsysteem gaat dan zijn best doen om ziekteverwekkers te verjagen, met alle gezondheidseffecten tot gevolg. Hoofdpijn, diarree, een vermindering van het hongergevoel et cetera. Eigenlijk kun je wel stellen dat het allemaal detox-effecten zijn. Als we ziek worden wil het lichaam herstellen, helaas weten velen niet wat het lichaam hiermee bedoelt. Volgens dr. Mike, een Amerikaanse gezondheidswetenschapper, wil het lichaam een punt bereiken waarop de stofwisseling stabiliseert. Hij praat dan over ketose. Wat ketose inhoudt zie je op deze pagina. Wanneer we maar blijven eten, met name ongezond voedsel, zal het lichaam niet in staat zijn de werkzaamheden optimaal af te ronden. Gelukkig is het lichaam sterk genoeg om weer te herstellen. Chronische vermoeidheid is een ziekte die men tegenwoordig nog maar moeilijk begrijpt. Ik ben van mening dat wanneer het lichaam wordt ontdaan van alle vormen van stress en ongezonde lichaamsstoffen, het lichaam weer energie op kan wekken in de vorm waarop het lichaam gemaakt is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square