Het geheim van de gezondste bevolkingsgroep op aarde

De Hunza's

Omdat men tegenwoordig veel twijfelt over wat nou gezond is en wat niet, lijkt het logisch om te kijken naar de voedingsstijl van de gezondste bevolkingsgroep op aarde. De meest gezonde bevolkingsgroep, de Hunza's uit Pakistan, hebben een voedingspatroon ontwikkeld waarmee ze moeiteloos 100 tot 120 jaar oud worden. Zij blijken daarbij nauwelijks ziek te worden en nooit verkouden te zijn. Er schijnen zelfs Hunza's geweest te zijn die de 140 jaar hebben aangetikt. Moeten wij deze manier van leven gaan overnemen? Naar mijn idee kunnen we hier zeker van leren, maar geheel overnemen lijkt me heel lastig. Het geheim achter deze voedingsstijl is gebaseerd op vijf kenmerken: de voeding, vastenperiode, weinig stress, veel beweging en de eetmomenten.