Is veel fruit eten verstandig?

Word je van veel fruit eten dik?

Dit is absoluut een interessante discussie. Eigenlijk zegt en denkt bijna iedereen dat je van veel fruit dik wordt. Waar is dit op gebaseerd? Op gevoel, wetenschap, geschiedenis van ons eetgedrag of praktische voorbeelden? Het voedingscentrum adviseert om twee stuks fruit per dag te eten. Velen zeggen dat het niet verstandig is om meer dan deze limiet binnen te krijgen. Ze beweren dat je van fruit dik wordt. Dit omdat het veel fruitsuiker bevat en je er dus van aankomt. De vraag is: zou de natuur zo in elkaar zitten dat het je dik maakt? Dik wordt vaak geassocieerd met ongezond, maar fruit is zeker niet ongezond. Een overmaat van iets lijkt altijd ongezond, maar geldt dat ook bijvoorbeeld voor vijf stuks fruit per dag? Wanneer we voldoende bewegen is er toch niks aan de hand? Stel, onze voorouders hadden in een periode van een maand niks anders te eten dan fruit, kwamen zij hier dan van aan?

Een ervaringsdeskundige

In