Waarom wel een opgeruimd huis, maar geen schoon lichaam?

De meeste van ons houden van een netjes en opgeruimd huis. We zijn dan ook massaal aan het poetsen, dweilen, stofzuigen en boenen. Een schoon huis blijkt bij te dragen aan geluk in het leven. Daarnaast zorgt een schone woning voor een gezonde leefomgeving. Schoon is een ander woord voor gezond en dat willen we dan ook allemaal zijn. Vandaar dat ik niet begrijp waarom we ons lichaam niet schoonhouden. Is het wellicht niet bekend dat we tegenwoordig blootgesteld worden aan veel vervuiling? Vroeger was dit vele malen minder. Toen waren er minder bestrijdingsmiddelen en chemische stoffen. De mens verzint telkens leuke middeltjes die onze gezondheid schaadt. Dit komt natuurlijk niet ten goede van onze levenskwaliteit. Een schoon huis kun je wat mij betreft dus vergelijken met een schoon lijf.

Het schoonmaken van een huis is een detox van de leefomgeving

Zelf poets ik niet zo vaak, maar als het om mijn gezondheid gaat, wil ik wel graag mijn lichaam schoonhouden. Ons gestel wordt tegenwoordig dusdanig op de proef gesteld door bewerkte voeding, roken, bestrijdingsmiddelen en andere factoren die invloed hebben op onze gezondheid en ziektes. Lichaamsvreemde stoffen en organismen worden, na loop van tijd, opgehoopt in het lijf, waarbij een infectie op de loer ligt. Infecties zorgen voor prikkelbaar gedrag en ongemakken. Bacteriën, schimmels, parasieten en chemicaliën zijn de oorzaken van deze verstoringen. Alles belandt in onze darmflora, die een grote rol bij onze gezondheid vertegenwoordigd. Willen wij gezond worden, dan dienen we de darmflora te herstellen. Dit kan bijvoorbeeld door de inname van voldoende vitamines, deze kun je tegenwoordig hier voordelig bestellen.

Een schoon huis en kanker

Bovenstaande opvatting lijkt nergens op te slaan, maar niks is minder waar. Zoals ik hierboven heb beschreven, kun je een huis vergelijken met je eigen lichaam, als je maar creatief doordenkt. Onlangs heb ik een nieuwe natuurlijke remedie tegen kanker gepubliceerd. Deze natuurlijke behandeling, de detox, is een zeer belangrijk wapen tegen ziekteverwekkers. We moeten er ten slotte van af. Wanneer we na deze ontgiftingskuur, onze darmflora weer voeden met gezonde bacteriën, dan hebben kwaadaardige wezens minder kans om ons ziek te maken. In Amerika zijn er ''alternatieve'' artsen die hier ook zo over denken. Bepaalde kankerpatiënten zijn in gaan zien dat dit een effectieve behandeling tegen deze verschrikkelijke ziekte kan zijn. De succesverhalen zijn zeer hoopvol, waar ikzelf in ieder geval in geloof. Andere ziektes, waaronder chronische vermoeidheid, kunnen ook baat hebben bij een ontgiftingskuur. Er zijn zelfs voedingsprofessionals die beweren dat ziektes niet kunnen ontstaan in een schoon lichaam. Je praat dan over een darmflora die in balans is en een stofwisseling die goed werkt.

Conclusie

Aangezien we allen tegenwoordig worden blootgesteld aan dusdanig veel negatieve invloeden van buitenaf, lijkt een detox, op zijn tijd, succesvol voor een optimale gezondheid. Er kunnen ziektes mee worden tegengegaan en de levenskwaliteit kan worden vergroot. Geluk en gezondheid gaan hand in hand, want wanneer je gezond bent, ben je meestal gelukkiger. Gelukkig kun je ook gelukkig zijn wanneer je tevreden bent met je lichaam. Het is aan te nemen dat mensen met een slank lichaam gelukkiger zijn dan andere mensen. Zeker als je weet dat 90% van de serotonine, het gelukshormoon, wordt aangemaakt in de darmen. Heb jij een slank lichaam en/of blokjesbuik, dan is de kans groot dat de darmflora in balans en je metabolisme gezond is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square