De definitie van onze huidige gezondheidszorg

In onze hedendaagse samenleving hebben we te maken met twee kampen: reguliere artsen en natuurgenezers. De eerst groep gelooft in een op plantgebaseerd medicijn, chemische behandelingen en operaties. Niks mis mee zou je zeggen. De tweede groep is het hier niet altijd mee eens en is zijn of haar heil gaan zoeken in een jungle van geneeskrachtige prachtigheden. Zij ontdekken de een na de andere geweldige heilzame plant en baseren hier hun behandeling op. Groene groenten zijn goed voor de huid, maar we smeren ons wel in met zonnebrand. Groente en fruit beschikken over tal van gezondheidsvoordelen die wij als mens niet kunnen missen. Vitamines spelen hierbij een rol, welke je hier goedkoop kunt bestellen. Weet jij al wat de aardbei zo bijzonder maakt? De hennepplant beschikt daarnaast ook over overweldigende effecten op het menselijk lichaam. Het komt erop neer dat de gezondheidszorg bestaat uit geleerde pillenvoorschrijvers en natuurfanaten, of een combinatie daarvan. Zelf heb ik heelmeesters gesproken die zichzelf hebben omgeschoold van reguliere dokter tot natuurheler. De vraag is waarom zij dit doen? Waarom zou iemand ''kwakzalver'' willen worden? Het antwoord op deze vraag denk ik wel te weten. Wanneer we ons op een natuurlijke manier kunnen helen, dan zullen wij daarmee waarschijnlijk de minste schade ondervinden. Als we leren uit het heden dan is de kans groot dat we fouten maken omdat we niks afweten van het verleden.

Gezond bezig

Wie moeten we geloven voor een optimale gezondheid?

Heb jij ook zo graag een opgeruimd huis? Waarom dan geen schoon lichaam? Bepaalde voedingsexperts beamen dit en wel om de volgende reden: het immuunsysteem wordt voor het grootste deel bepaald in de darmen. De darmflora is dusdanig belangrijk dat bepaalde ''healthnuts'' zweren bij het feit dat een ziekte niet voor kan komen als deze perfect in balans is en niet is vervuild of verstoord. Zou de meest gezonde bevolkingsgroep op aarde, de Hunza's, met hun abrikozenpitten, dit ook vinden? We mogen niet zeggen dat de reguliere witjassen hun werk niet goed doen, want zij genezen zeker mensen! Moeten we dan niet iets gaan zoeken dat op een samenwerking lijkt? Maar als de medicus het dan bijvoorbeeld niet eens is met vasten en de junglebehandelaar alleen maar een zevendaagse kuur met enkel en alleen groente, noten en fruit, waaronder veel bananen, voorstelt voor een gezonde toekomst? Chronische vermoeidheid is ook al zo'n ding tegenwoordig, zou het wat met ketose te maken kunnen hebben? Mij hoef je niet per se te geloven want ik ben geen geleerde arts. Logica, gesprekken met voedingliefhebbers en jarenlange educatie is wel een handig wapen tegenwoordig.

De kijk op de huidige behandelmethoden tegen ziektes

Dat we de behandeling van ziektes niet moeten onderschatten, mag wel duidelijk zijn. Zuurstof is een belangrijk aspect voor gezondheid, want zonder kunnen we niet. Zouden we dit aspect dan kunnen koppelen aan kanker? In mijn ogen is dit wel te overwegen. Waarom weet een geschoolde witjas dit dan niet? Dit is de reden dat ik hoop dat de twee geneescoöperaties wat meer teamwork gaan zoeken. Een bomenliefhebber kan bijvoorbeeld geen been aanzetten en een op chemie georiënteerde boekenwurm niet helen op basis van acupunctuur. We gaan kijken wat de toekomst ons brengt, spannend!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square