Geen zonnebrand, maar chlorofyl tegen huidkanker

Kanker behandelen en voorkomen met kruiden en groenten is voor kwakzalvers; nietwaar? Sinds de oorsprong van ons leven is telkens doorgegeven welke geneeskrachtige effecten de natuur ons te bieden heeft. Jij moet je gaan realiseren dat deze kennis eindelijk weer terugkomt. Deze wijsheid is absoluut wetenschappelijk gevalideerd. Tarwegras is zeker de winnaar van alle godsgeschenken. Zelf heb ik het wel eens gehaald bij een biologische boer. Tarwegras is helaas niet zo lekker. maar in de smoothie is het een goede optie. Chlorofyl, een ander woord voor bladgroen, heeft een diepgaande werking van binnenuit die beschermt tegen vrije radicalen die de zon kan veroorzaken voor de huid. Het blijkt zelfs dat dit geneeskrachtige stofje een alternatieve energiebron voor het menselijke lichaam is. Het zorgt er bij de plant voor dat koolstof en licht worden omgezet in voedingsstoffen. Alle planten beschikken over deze stof; evenals dieren. De mitochondriën, oftewel de energiefabriekjes in een cel, worden door chlorofyl in staat gesteld zonlichtenergie op te vangen. Hierdoor wordt meer ATP geproduceerd, wat zoveel betekent als energievaluta zonder toenemende oxidatieve stress. Oxidatie willen we zo veel mogelijk vermijden, wat nog verder wordt beperkt door de aanwezigheid van antioxidanten. In principe kunnen wij, als we voldoende chlorofyl in ons lichaam hebben, direct zonlicht opvangen zonder schadelijke gevolgen. Natuurlijk moeten we niet verbranden. Het verhoogt niet enkel en alleen de productie en efficiëntie van ATP in ons lichaam, het verhoogt de levensduur. Om je gezondheid een boost te geven koop je online producten met chlorofyl en chlorella. Bestel deze eenvoudig en goedkoop hier.

Chlorophyl uit de natuur

Waarom zonnebrand tegen huidkanker?

Bij het gebruik van zonnebrand worden er chemische stoffen op het grootste orgaan van ons lichaam, de huid, gesmeerd die daarna in je bloedbaan terechtkomen. In een vorige blog heb ik al bevestigd dat chemische stoffen in ons lichaam kanker veroorzaken. Daar komt ook nog bij dat zonnebrand de productie van vitamine D blokkeert. Vitamine D is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid, de zon is een van de weinige natuurlijke bronnen om het te krijgen. Eén studie, uit 2004, toonde aan dat binnenwerkers vaker een melanoom ontwikkelen dan buitenwerkers. De auteur concludeerde dat chronische blootstelling aan zonlicht een beschermend effect kan hebben tegen huidkanker. Een artikel uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine, heeft zelfs aangetoond dat het vermijden van blootstelling aan de zon een risicofactor is voor meer sterfte. Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute, toonde aan dat blootstelling aan zonlicht en de daaropvolgende vitamine D-synthese daadwerkelijk kan helpen om bepaalde vormen van kanker te voorkomen. Een mens is gemaakt om van de zon te genieten, zonder zon geen bestaan. Helaas hebben wij ''geen tijd'' om van deze gezondheidsvoordelen te profiteren en komen we te weinig in de zon zodat we direct verbranden. Daarnaast smeren we ons allemaal massaal in en krijgen we veel te weinig voedingsstoffen binnen. Zelf smeer ik mij ook in met zonnebrand, maar er zijn verschillende soorten zonnebrand. Laat je informeren in de winkel voor het zonnebrand dat bij jou past! Realiseer je dat er dusdanig veel lichaamsvreemde stoffen in zonnebrand zitten dat het lichaam hier niks mee kan en zal gaan opslaan in het lijf. Het KWF verzekert ons dat zonnebrand niet kankerverwekkend is, hebben zij überhaupt wel door hoe geneeskrachtig onze natuur is?

Waar zit chlorofyl in?

Grote hoeveelheden chlorofyl vind je onder andere in onderstaande voedingsmiddelen uit de natuur. Let erop dat wanneer je deze kookt, een groot deel van de geneeskrachtige stofjes verloren gaat. Chlorofyl in combinatie met de zon, zorgt voor een hoger energielevel, een mens wordt namelijk opgeladen door de zon. Deze boost jouw immuunsysteem, wat een antikanker effect heeft. Zoals bovenaan in de blog staat beschreven kun je ook chlorofyl binnenkrijgen met supplementen. In onderstaande voedingsmiddelen vind je deze stof.

 • Spirulina

 • Tarwegras

 • Spinazie

 • Boerenkool

 • Andijvie

 • Snijbiet

 • Chlorella

 • Zaden (kleine hoeveelheid)

 • Noten (kleine hoeveelheid)

 • Broccoli

 • Boontjes

Tips tegen huidkanker

 1. Bouw de blootstelling aan de zon op en begin met 15 tot 20 minuten, minstens drie keer per week voor een optimale vitamine D productie.

 2. Liever je huid beschermen met kleding dan met zonnebrandcrème.

 3. De natuur is het medicijn. Voedingsstoffen die beschermen tegen een melanoom kun je vinden in groene thee, heilige basilicum, kruisbloemige groenten, koffie en tal van andere soorten fruit en groenten.

 4. Vitamine D3-supplementen zijn zeker niet onverstandig wanneer er in een periode weinig zon is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square