Waarom wel een joint, maar geen sigaret?

Als we denken aan roken dan associëren wij dit met ongezond. Is deze denkwijze juist? Toen mijn moeder gediagnosticeerd werd met maagkanker, heb ik alles op het spel gezet en ben ik met (alternatieve) artsen het gesprek aangegaan. Hennep sprak mij heel erg aan, het is dan ook een helende plant, zoals veel planten trouwens. Een vriend van me, met een hersentumor, zocht ook naar alternatieven omdat hij te horen kreeg dat hij nog maar maximaal 10 jaar te leven had. 99% van de mensen met een breintumor is er binnen 10 jaar niet meer. Hij is wietolie gaan gebruiken en tot de grote verbazing van de arts boekte hij vooruitgang en was er aangetoond dat zijn tumor niet meer agressief was. Eerst zei de oncoloog nog dat het de naweeën van de bestraling moesten zijn, naderhand gaf hij toe dat het een wonder was. Hier geloof ik dus helemaal niks van, een plant is namelijk een zegen voor de mens. Volgens de ambassadeur van Mediwiet is er dan ook nog nooit iemand dood gegaan aan het gebruik van cannabis. Hennepproducten waaronder hennepolie kun je hier goedkoop bestellen. De term ''drugs'' is door de mens verzonnen. Dit mede omdat men dacht dat hij hier krankjorum van zou worden. Niks is minder waar, want dat heb ik zelf gezien bij mijn moeder. Maar wat nou als je een plant rookt? Een dokter vertelde mij dat hij zelfs bij een kankerpatiënt had geadviseerd deze fantastische plant te gaan roken. Dit kon ik niet geloven, dus ging ik op onderzoek uit. Mijn conclusie zie je onderstaande ludieke video. Uiteraard roept de boodschap uit mijn video veel discussie op, mijn uitkomst is dan ook gebaseerd op een onderzoek dat echt is uitgevoerd.

Waarom dan geen tabak?

Vroeger werd tabak als een geneesmiddel gezien, zij wisten niet beter. De indianen in Noord-Amerika gebruikte het blijkbaar om pijn te bestrijden en wonden te genezen. Eén van deze rokers kwam Europa in, waar mensen dit zagen als tovenarij. Hiervoor moest hij 7 jaar de gevangenis in. Ondanks dit alles werd het daarna toch nog steeds als remedie gezien. Het zou schurft, verkoudheid en andere ziekten tegengaan. Hier werd toen tabak gerookt in de vorm van een sigaar. Je kunt je afvragen waarom het roken van pure hennep blijkbaar niet schadelijk is, maar het roken van tabak wel. Hier is een mogelijke verklaring voor.

De tweede wereldoorlog

In de tweede wereldoorlog was men gericht op het bestrijden van de tegenstander. Het meest logische gerucht wat ik gehoord heb is dat men onbewust de concurrent uit wilde schakelen door reclame te maken voor sigaretten: weten allemaal dat roken dodelijk is. In de tweede wereldoorlog werd de sigaret dan ook pas zeer populair. Deze 7 centimeter lange kankerstaven werden destijds aangeraden omdat ze een kalmerende en hongerstillende bijwerking hadden. Je hoort dan ook wel eens dat ze zeggen dat roken vroeger nog gezond was. Hier is, in mijn optiek, gek genoeg over te discussiëren. Wie moeten we geloven, de natuurgenezers of de artsen die dat geleerd hebben van iemand die dat óf geleerd heeft óf erachter is gekomen dat er misschien wel mee gesjoemeld is? We houden het erop dat je beter niet kunt roken, logisch dus.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square