Waarom zou suiker geen gif zijn?!

We kennen het allemaal, het mooie witte kristallen stuk restafval van de suikerbiet. Wie zou ooit verzonnen hebben dat dit een mens gelukkig kan maken? Waarom eten we niet gewoon die suikerbiet of een appel? Het Diabetes Fonds zegt dat suiker niet slecht voor je is, want je blijkt suiker nodig te hebben om te kunnen denken en bewegen. Alleen ze halen overal de verschillende bronnen van suiker door elkaar. Ze zeggen zelfs dat suikers uit fruit niet gezonder zijn dan suikers uit bijvoorbeeld Cola. Het heeft geen zin om dit te beweren want het lichaam neemt suikers uit fruit anders op, simpelweg omdat deze genotsmiddelen vezels en essentiële gezondheidsvoordelen bevatten en kristalsuiker niet. Er zal dus een minder hoge insulineprikkel in het lichaam worden bewerkstelligd. Diabetes is een gevolg van het langdurig eten van geraffineerde koolhydraten zoals suiker, waarbij men te maken heeft met insulineresistentie. Vervuiling in het lichaam is funest voor de stofwisseling. Wil jij suiker-gerelateerde producten kopen, surf dan naar deze website. Kokosbloemsuiker of bruine kristalsuiker is veilig.

Welke suikers zijn niet goed voor je?

Welke suikers zijn nou slecht en welke niet? Als je logisch nadenkt, dan is alles wat niet in het lichaam thuis hoort, gif. Met de, door de mens misbruikte suikerbiet-suiker, kan het lichaam niks, want hier is het simpelweg niet op gemaakt. Ze stellen dat suiker slecht KAN zijn; hier heb ik niks aan, want ze zeggen niet dat dit zeker zo is. Zo zou ik ook kunnen zeggen dat ik morgen een marathon zou KUNNEN lopen, ja wie weet. Ze hebben het over fructose in suiker, hier heb ik nog nooit van gehoord, want het is óf suiker óf fructose. Fructose is namelijk lid van de familie van de suikers. Deze van nature aanwezige suiker uit fruit zou volgens dit fonds diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Maar wat ze daarna zeggen is dat deze suiker voorkomt in koek, snoep, frisdranken en vruchtensappen. Helaas weet ik nu dus niet of fructose uit fruit dit ook veroorzaakt. Wat ik nou zo jammer vind, is dat ze niks vertellen over het feit of je ziek kan worden bij een lage inname, enkel als je er teveel van neemt. Is dit ook zo bij fruit? Ik denk van niet. Misschien dat de dokter het kan bevestigen? Bruine bastaard suiker is een gezond voedingsmiddel.

Suiker | De brandstof van je lichaam

Wie moeten we nog geloven?

Dit kan ik jou niet vertellen want iedereen zegt wat anders. Aangezien er zoveel verschillende opinies zijn, zullen we logisch en analytisch door moeten denken. Maar kunnen wij dit wel? Heeft de meest gezonde bevolkingsgroep op aarde ook Diabetes? Zij worden zowat nooit ziek, zij kennen geen bewerkte koolhydraten, maar eten wel veel fruit. Zeg dit jou ook genoeg? Wat het Diabetes Fonds niet weet, maar ik wel, is dat suiker niet de beste bron van energie voor je hersenen is. Dit zijn namelijk ketonen uit de verbranding van vet. Mijn advies lijkt mij duidelijk, maar dit suikerfonds doet zijn best. Helaas is het zo dat wanneer zij zeggen dat DE stof suiker (geen idee welke soort ze bedoelen) niet per definitie schadelijk is, mijn nekharen overeind gaan staan.

Mijn moeder en suiker

Mijn moeder was een fan van het blanke energiemonstertje. Zij at zowat elke dag taart, snoep, koek, et cetera. Dit is niet gezond want het Diabetes Fonds geeft aan dat een overmaat hiervan schadelijk is en het maag-darmstelsel kan verstoren. Heeft dit soms wat met maagkanker te maken? Let op: deze informatie is gewonnen uit mijn perceptie, er zijn tal van gezondheidsorganisaties die beweren dat suiker geen gif is. Het is aan jou; wie geloof jij? Welke suiker is wel gezond? Bruine bastaard suiker, heel deze als je graag suiker wilt eten!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square