Is wierook goed voor de longen?

Een tijdje geleden was ik op bezoek bij familie en een familielid wilde mij wat geven, namelijk wierook. Toen was ik een beetje sceptisch en dacht: ''waarom zou zij mij wat uit de natuur willen geven?'' Toen ben ik wat gaan nadenken en kwam tot de conclusie dat zij dit deed om mijn longen gezonder te maken. Er bestaan veel meningen over dit onderwerp, waardoor ik wel zelf moest gaan experimenteren. Na een paar stokjes in huis te hebben aangestoken, leek ik wat meer lucht te krijgen. Daarbij hoefde ik niet te hoesten, maar ik heb weleens (hennep) gerookt dus wellicht is dit geen goede richtlijn. Aangezien ik geen valse hoop wil geven, ben ik op onderzoek uitgegaan op het wereldwijde web.

Wat het internet ons verteld over wierook

Zo nieuwsgierig als ik ben, ben ik wat gaan surfen op het internet. Totdat ik bij een interessant artikel terechtkwam. Eindelijk iemand die een logisch doordachte visie heeft. Daarnaast heb ik vernomen dat wanneer men wierook gebruikt, dit geen probleem is dat men dit sporadisch gebruikt. Dagelijks dit magische rook-fabrikaat gebruiken, brengt blijkbaar wel negatieve effecten met zich mee. Een overmaat schaadt, in mijn ogen, altijd dus ik kan dit bevestigen. Tevens lees ik op het web dat wierook benzeen bevat. Zit dit er van nature in of probeert iemand ons te vergiftigen? Echter stamt dit natuurlijke goedje af van onze voorouders, zouden zij meer weten? Wat ik op internet lees is dat wierook kanker veroorzaakt, maar dan lees ik onderaan het artikel dat het onderzoek niet is gebaseerd op mensen, wat moet ik hier dan mee? Is een muis anders dan een mens? Een muis is kleiner en heeft een ander gestel, moeten wij dan eerst onderzoek doen op dit onschuldige zwarte monstertje? Radar heeft ook wierook ook onder de aandacht gebracht. Het probleem bij deze docu is dat ze zeggen: ''ik denk'', ''probably'' en ''soms''. Wanneer ik geen zekerheid krijg, mag ik dit niet geloven. Kan iemand mij meer duidelijkheid verschaffen? Het advies van Radar kan ik beamen, ramen en deuren open.

Wierook of hennep?

Onze voorouders rookte vaak hennep, deden zij dit met een reden? Kanker kwam vroeger wel minder vaak voor. Aangezien ik niemand wil aanzetten tot het nemen van ''drugs'' ga ik hier geen advies over geven. Jammer genoeg kom ik onderzoeken tegen die het verband tussen kanker en blowen onder de aandacht brengen. De ambassadeur van Mediwiet geeft aan dat er nog nooit iemand dood is gegaan aan deze groene geneeskrachtige plant. Wie moet ik geloven? Natuurgenezers staan in mijn ogen het dichtst bij de waarheid, maar dat is mijn opvatting. Hieronder zie je een video die gemaakt is door De brandstof van je lichaam. Let op: er zal veel discussie gaan ontstaan wanneer mensen dit zien. Zonder discussie geen waarheid. Sorry voor de spelfout ''lonfunctie'', we maken allemaal wel eens een fout. Zin in een lekker muziekje?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square