Kokosnoten: gevaarlijk en wellicht ongezond, maar wel heel erg lekker!

Als toeristen op vakantie gaan naar tropische bestemmingen, zijn ze als de dood om doormidden geknipt te worden door vlijmscherpe haaientanden als ze de oceaan betreden. Gaat het hen dun door de broek bij de gedachten om door giftige slangen gebeten te worden als ze onschuldige jungletochtjes maken en worden ze ’s nachts gillend wakker als ze dromen over bijtgrage spinnen die ongevraagd in hun slaapverblijven ronddolen.

Vrijwel nihil De kans echter dat bovengenoemde horror-scenario’s zich voltrekken, is vrijwel nihil te noemen. Jaws vergrijpt zich namelijk liever aan spartelende zeehonden, dan aan zwemmende mensen en een slang bijt alleen van zich af als er lomp met ‘maatje 45’ op hem gestaan wordt. Tenslotte moet slapen onder een deugdelijke klamboe voldoende garantie bieden om ongewenst insectengespuis buiten de bedstede te houden. Nee; het levensgevaar voor de toerist in den zonnige vreemde, komt van elders. Uit onverwachte hoek. Uit de lucht. Hoe zit dat?

Palmboombladerdak Exotische reisoorden beschikken doorgaans over oogverblindende stranden. Stranden die witter zijn dan wit en waarbij het zand fijnmaziger is dan fijnmazig. De ganse dag het huidje bruinen op zo’n droomstrand en bij tijd en wijle verkoeling zoeken in het kraakheldere oceaanwater, is voor veel mensen een aanlokkelijke manier om vakantie te vieren. Bij de ultieme bounty-strandbeleving mogen palmbomen uiteraard niet ontbreken. Meewuivend met de zeewind werpen ze aangename schaduwen over de playas; stukjes zonvrij strand waar doorgaans om gevochten wordt. Als je de hele dag gegrild wordt door de koperen ploert, is het aangenaam om zo nu en dan onder een palmboombladerdak te zitten.

Bommen Vraag is alleen hoelang het aangenaam blijft. Je moet namelijk het geluk hebben dat je onder het juiste type palmboom beschutting hebt gevonden. Want er bestaan heel veel verschillende soorten palmbomen; zo’n vierduizend. Zit je toevalligerwijs onder een kokospalm, dan is het verstandig om een helm te dragen! Jaarlijks laten namelijk meer dan vijfhonderd mensen het leven omdat ze zo onfortuinlijk waren onder een kokospalm te bivakkeren net op het moment hij zijn bommen afwerpt. Want zo kun je het wel noemen; kokosnoten kunnen met het grootste gemak een gewicht van vijf kilogram bereiken en worden vervolgens vanaf een hoogte van zestien meter afgeworpen. Kokosnootdragende bomen kunnen tot dit soort duizeligwekkende hoogtes doorschieten!

Dichtslibbers

Dan kun je maar beter een stukje verderop op het strand onder een parasol gaan zitten; nippend aan een pina colada en etend aan een Bounty. De genoemde cocktail en chocoladereep zitten boordevol met kokosnoot. Maar is dat wel zoveel beter? Kun je een kokosnoot beter oppeuzelen, dan dat je hem pontificaal op je knar krijgt? Je denkt; een kokosnoot is stuk fruit of een notensoort. Twee begrippen met een positieve connotatie! Moet wel gezond zijn! Maar de schijn bedriegt, kokosvet bevat namelijk het meest verzadigde vet van alle vet- en oliesoorten! Het zijn dus dé ultieme dichtslibbers en kunnen ertoe bijdragen dat het vaatstelsel in je kop geen bloed meer doorlaat; uitmondend in een herseninfarct. Een schedelfractuur versus herseninfarct; zeg het maar! Dit is natuurlijk wat het voedingscentrum denkt. Ga jij je leven ook beteren en wat vaker kokosolie consumeren? Bestel dan hier jouw voorraad.

Gruwelijk lekker Nee, erg gezond zijn kokosnoten niet en kunnen dus ook levensgevaarlijk zijn als ze op je kanis ploffen. Maar kokosnoten zijn wél gruwelijk lekker! Van alle producten die ze van kokosnoten maken, mogen ze mij direct uit mijn remslaap trekken, incluis liters pina colada en kilo’s Bounty’s!

Mijn opinie betreffende deze zaak

Verzadigd vet is in mijn ogen echter niet schadelijk, TENZIJ je hier te veel van eet. Een overmaat van iets is namelijk altijd schadelijk. Zelf bak ik vaak in kokosvet. Dit bakt zo goed! Avocado´s zijn ook rijk aan vet, maar zal de natuur ons dan bewust schade toebrengen? De kokosnoot kan inderdaad schadelijk zijn als deze op je hoofd ploft. Zie onderstaande video's ter educatie. Laat de discussie maar komen, maar vertrouw op mij!

Kokosolie kun je hier bestellen:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square