Gen-expressie

Wij weten allemaal dat wij afstammen uit het genetische materiaal van onze (voor)ouders. Wat echter weinig mensen weten, is dat hierop te acteren is. Genen beslissen hoe wij leven en wat onze gedachten hierover zijn. Echter kun jij door middel van omgevingsfactoren bepalen hoe de genen tot uitdrukking komen. Mijn genen zijn voornamelijk gevormd uit het genetische materiaal van mijn moeder. Mama heeft mij blauwe ogen en blonde haren gegeven. Mijn vader is verantwoordelijk voor mijn (harde) karakter. Deze twee factoren samen bepalen mijn gehele lichaam. Zelf denk ik dat ik hun dankbaar mag zijn voor wat zij mij gegeven hebben. Een fantastische samenwerking van genen! Mijn moeder was intens lief en intelligent en mijn vader heeft hierop ook veel overeenkomsten. Je zou kunnen zeggen dat ik een ''harde'' aardige vent ben. Mijn harde-kant laat ik niet zo vaak zien. Gen-expressie wordt steeds meer in het nieuws gebracht, omdat dit betekent dat je niet meer een ziekte hoeft te krijgen, die in de familie zit. Helaas heeft zowat niemand door dat dit veel zal gaan betekenen voor onze gezondheid.