Wat is gezondheid? | De samenvatting

Intents gezond willen we allen blijven, vandaar deze website. De laatste maanden heb ik veel blogs geschreven om jou van de nieuwste, brandschone educatie te kunnen voorzien. Een gevarieerde vorm van leren heeft mij dit gebracht. Alle informatie die deze website en alle gekoppelde social media kanalen bevat, is met zorg samengesteld en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, desk research, gesprekken met familie, experimenteel onderzoek, documentaires en klinische proeven. Het doel van het verstrekken van deze informatie is het verbeteren van de volksgezondheid. De kosten van onze zorgverzekering zijn immers de pan uitgerezen, hoofdzakelijk door de kosten die gemaakt worden door welvaartziektes. Daarnaast wordt kennis beschouwd als macht, met deze kennis kun jij je gezondheid in eigen beheer nemen. Zelf ervaren is benodigd in deze samenleving. Gezondheid staat allereerst in verband met vitamines. Deze zijn tegenwoordig overal online te koop, dit is een goede website waar je ze kan kopen.

Een gezond lichaam

Hoe vaak moeten we nou daadwerkelijk eten om de stofwisseling op gang te houden? Hier is veel discussie over, eigenlijk zou je kunnen zeggen dat hier moeilijk antwoord op te geven is. Serotonine is hier ook op van toepassing. Het geheim van dit fenomeen, vind je hier. Oxidatie is een tegenhanger van een hoog serotonine-niveau. Oorzaken van oxidatie in het lichaam zijn: roken, bewerkte voeding, straling, vaccinaties, overbelasting door sport, te veel alcohol en verbranding door de zon. De stofwisseling speelt een bepalende rol in een gezond lichaam. Echter is ketose gebaseerd op een bepaald voedingspatroon. Je zou kunnen zeggen dat dit te maken heeft met het bekende ketogeen dieet. Zelf heb ik veel verschillende diëten gevolgd en volg nu dit oerdieet niet meer. De reden hiervan is dat ik houd van gezond- en ongezond voedsel.


Genieten van voeding uit de natuur

Het liefst eet ik groente, noten en fruit uit de natuur. De paardenbloem kun je ook eten, leuk he! De driedaagse sappenkuur is echter wel heftig maar zeker de moeite waard. Wat je dan doet is enkel en alleen voeding tot je nemen die rechtstreeks uit onze schone natuur komt, biologisch dus. Vitamine B17 is ook zeer gezond. De meest gezonde voedingsstam van de wereld, de Hunza´s, weten hier alles van en nuttigen deze veel. Op sommige websites staat echter dat dit schadelijk lijkt, dat is dus zeker niet zo! Kristalsuiker, is geen biologisch voedsel, dit zou je kunnen zien als gif. Vitamine C daarentegen, kun je zien als een zege voor het lichaam en als wapen tegen kanker!

Groente en fruit

Smoothies zijn zeker aan te raden in een gezonde leefstijl. Zelf maak ik altijd de banaan-spinazie knaller, heerlijk voor onderweg naar je werk. Veel bananen eten klinkt gek, maar sommige denken daar anders over. Zo is er een dame die tien jaar lang, elke dag tien bananen naar binnen schoof, waanzin! Moeten we misschien meer fruit bij het ontbijt doen? Daar zijn ook veel vragen over. Er zijn mensen die aan vasten doen, dit kan echter wel zeer gevaarlijk zijn, omdat de kans dan groot is, dat je het lichaam te snel gaat vermageren. Periodiek onthouden van voedsel doe ik dan ook niet zo snel meer. Je raakt dan simpelweg ondervoedt. Veel fruit eten maakt dik, toch? Niets lijkt minder waar, zie hiervoor dit artikel. Succes met het vinden van een voedingsstijl die bij jou past!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square