Fruit: Hoeveel stuks eet jij per dag? Het advies

Over fruit heb ik al het een en ander geschreven in mijn blogs. Er zijn mensen die beweren dat één appel per dag de dokter uit de buurt houdt. Het is daarnaast wat weinig om enkel en alleen één appel per dag te eten. Zo eet wel de grote hoeveelheid van de mensheid maar één stuk fruit per dag, is dit wel zo verstandig? Deze vraag wordt deels beantwoord in het verhaal in deze blog over een vrouw die gemiddeld 10 bananen per dag eet. Zij is hierdoor niet aangekomen maar juist afgevallen, met alle positieve gezondheidsvoordelen van dien. Fruit levert veel voedingstoffen (vitaminen en mineralen) en weinig calorieën. Supplementen zijn altijd een goede aanvulling op het aantal stuks fruit dat je eet. Het advies is om deze hier te bestellen. Daarnaast levert het veel water en voedingsvezels. Het algemene advies is om minstens twee stuks fruit per dag te eten. Hier mag gerust de nadruk worden gelegd op het woordje ''minstens''. Vruchten zorgen voor een lager risico op een beroerte, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Er bestaan verschillende soorten fruit zoals zacht fruit (zoals druiven en bessen), steenvruchten (zoals kersen en perziken), pitfruit (zoals peren en appels), citrusfruit (zoals mandarijnen en citroenen) en exotisch fruit (zoals ananas en bananen). Wil jij weten wat bijvoorbeeld de aardbei zo gezond maakt? Lees dan dit artikel. Kiwi's zijn ook erg gezond, de gezondheidsvoordelen hiervan lees je hier.

Fruit als detox

Of veel fruit eten verstandig is wordt in deze blog op de website beschreven. Zou de natuur ons dik en ziek maken? Het antwoord hierop is: nee. De meest gezonde bevolkingsgroep op aarde, de Hunza's, eet veel fruit en wordt hier niet dik of ziek van. Zij worden echter nooit ziek. Dit bevestigd het gegeven dat het eten van meer dan twee stuks fruit per dag geen probleem hoeft te zijn. In de vele abrikozen die het Pakistaanse volk nuttigt, zit veel vitamine B17, wat erg gezond voor de mens is. Fruit kan ook werken als detox en tegen kanker. Dit verband wil ik wel graag benoemen omdat ik ook een pagina op deze website heb geschreven over de detox tegen kanker. Lees hier meer over de citroen tegen kanker. Fruit werkt als het ware o.a.als detox. Het lichaam wordt er dus door gereinigd. Schoon is een ander woord voor gezond en de detox maakt het lichaam dus schoon. De chemische stoffen die langzamerhand in het lichaam worden opgeslagen zullen toch een keer het lichaam moeten verlaten. Op een leuke manier wordt in dit artikel het verband beschreven tussen een schoon huis en een schoon lichaam.

Het advies

Gezien het feit dat de gemiddelde mens maar één stuk fruit per dag eet, zal dit naar mijn mening omhoog geschroefd moeten worden. Appels worden het meest gegeten, maar bevatten niet de beste voedingswaarde. Men eet daarnaast veel bananen, peren, mandarijnen, sinaasappels, druiven, aardbeien, kiwi's, ananassen en meloenen. Verschillende soorten fruit op een dag eten is het beste advies. Je kunt ervoor kiezen om 's ochtends brood te eten en dan in de middag enkel en alleen fruit (een appel, banaan en druiven bijvoorbeeld) te nuttigen. De inname dient dus boven de 200 gram te zitten. Vruchten zorgen voor een vol gevoel dus daar zul je wel genoeg aan moeten hebben als lunch. Of er kan gekozen worden voor een fruitontbijt. Het kan zijn dat het lichaam daaraan moet wennen, dit is het gevolg van een soort detox werking en de manier van voeden. Voor meer informatie over of veel fruit eten verstandig is, verwijs ik je naar deze blog.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square