Vasten | Informatie en veelgestelde vragen

January 10, 2020

Vasten kent veel mogelijkheden in verschillende vormen. Het lichaam is zeer gebaat bij een goeie vastperiode. Zo kun je periodiek vasten (tussen 20:00 uur en 12:00 uur de volgende dag niet eten) of langdurig vasten waarbij je 24 uur tot 48 uur niets tot je neemt (zie onderstaande video voor mijn ervaring met een dag niet eten). Meer informatie over de voordelen van een dag niet eten, vind je in dit artikel. Tegenwoordig ken je Fruitvasten, bottenbouillon vasten, vet vasten, sap vasten, etcetera. De eerste vraag die dan ook gesteld wordt is of je wel calorieën mag innemen tijdens het vasten. Bij vasten moet je denken aan het eten van helemaal niets in een bepaalde periode. Het antwoord op deze vraag is dan ook dat je totaal geen calorieën (geen eten en drinken met