Is donkere chocolade werkelijk waar gezond voor jou?

Wie verlangt er nou nooit naar een donkerbruine cacao delicatesse? Als je wist wat het met je geest, lichaam en smaakpapillen doet, zul je vast vaker de neiging gaan krijgen om eens chocolade te gaan nuttigen. Chocolade, zoals we die vandaag kennen, is afkomstig van de plant genaamd cacao, die groeit in laaghangende peulen in tropische delen van de wereld. Oude mensen weten al af van de intense uithoudingsvermogenbevorderende eigenschappen van cacao. De bonen, in ruwe vorm en op andere manieren, worden al honderden, zo niet duizenden jaren gegeten door culturen waar cacaobomen groeien. Het is echter pas ongeveer de afgelopen vijftien jaar zo dat de moderne wetenschap de enorme genezende voordelen heeft verworven die cacao op tafel kan brengen. Zo suggereer ik niet dat je alle chocoladestukjes, brownies en snoeprepen die je in de winkel hebt gekocht moet eten, hier is een nuance in aan te brengen.