De voordelen van vitamine C

Iedereen kent het wel, zo'n lekkere jus d'orange bij het ontbijt of vitamine C kauwtabletten met sinaasappelsmaak. Vitamine C, ofwel ascorbinezuur, kent veel voordelen voor jouw gezondheid, welke dat zijn, zie je in dit artikel. Het lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken wat betekent dat het een essentiële vitamine is. Het is naast onderstaande voordelen een krachtige antioxidant. Oxidatie in het lichaam is verre van wenselijk, wat oxidatie inhoudt lees je in dit artikel. Vitamine C krijgen we allen wel binnen, maar naar mijn idee nog veel te weinig net zoals het aantal stuks fruit per dag. Lees meer over dit onderwerp in dit artikel. Word je dan niet dik van veel fruit eten? Het antwoord op deze vraag vind je in dit artikel. Kijk op deze website onder ''Blogs'' voor meer artikelen over fruit.

 

De voordelen van vitamine C op een rijtje

  • Het werkt antiviraal, wat betekent dat het goed werkzaam tegen virussen is

  • Het helpt het lichaam om ijzer op te nemen

  • Het versterkt de immuniteit

  • Het verlaagt het risico op hartaandoeningen

  • Het verlaagt de bloeddruk bij een te hoge bloeddruk

  • Het bevordert wondgenezing

  • Het helpt je huid, botten en bindweefsel te behouden

 

Vitamine C wordt gebruikt ter behandeling van bronchitis, tandvleesaandoeningen, acne, HIV, tuberculose, maagzweren, vermoeidheid, depressie, ziekte van Alzheimer, ADHD, huidinfecties en mentale- en lichamelijke stress. Vitamine C wordt dan ingezet als ondersteuning van de behandeling van de ziekte.