De voordelen van vitamine C

Iedereen kent het wel, zo'n lekkere jus d'orange bij het ontbijt of vitamine C kauwtabletten met sinaasappelsmaak. Vitamine C, ofwel ascorbinezuur, kent veel voordelen voor jouw gezondheid, welke dat zijn, zie je in dit artikel. Het lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken wat betekent dat het een essentiële vitamine is. Het is naast onderstaande voordelen een krachtige antioxidant. Oxidatie in het lichaam is verre van wenselijk, wat oxidatie inhoudt lees je in dit artikel. Vitamine C krijgen we allen wel binnen, maar naar mijn idee nog veel te weinig net zoals het aantal stuks fruit per dag. Lees meer over dit onderwerp in dit artikel. Word je dan niet dik van veel fruit eten? Het antwoord op deze vraag vind je in dit artikel. Kijk op deze website onder ''Blogs'' voor meer artikelen over fruit. Vitamine C kun je hier voordelig bestellen.


De voordelen van vitamine C op een rijtje

  • Het werkt antiviraal, wat betekent dat het goed werkzaam tegen virussen is

  • Het helpt het lichaam om ijzer op te nemen

  • Het versterkt de immuniteit

  • Het verlaagt het risico op hartaandoeningen

  • Het verlaagt de bloeddruk bij een te hoge bloeddruk

  • Het bevordert wondgenezing

  • Het helpt je huid, botten en bindweefsel te behouden

Vitamine C wordt gebruikt ter behandeling van bronchitis, tandvleesaandoeningen, acne, HIV, tuberculose, maagzweren, vermoeidheid, depressie, ziekte van Alzheimer, ADHD, huidinfecties en mentale- en lichamelijke stress. Vitamine C wordt dan ingezet als ondersteuning van de behandeling van de ziekte.

Een virale infectie en vitamine C

Wanneer er sprake is van een virale infectie, kan de behoefte aan vitamine C sterk stijgen. Dit is afhankelijk van het immuunsysteem van het lichaam. Meer over het immuunsysteem in verband met de stofwisseling, darmflora en kanker lees je in dit artikel. Van vitamine C is aangetoond dat het een van de krachtigste antivirale middelen is, vooral tegen het influenzavirus. Het kan ook de productie van interferon (een natuurlijk eiwit in het lichaam dat wordt afgescheiden door geïnfecteerde cellen) verbeteren, wat helpt voorkomen dat cellen worden geïnfecteerd door een virus. Interessant is dat drie onderzoeken in China vitamine C hebben goedgekeurd voor de behandeling van het Coronavirus.

De inname van vitamine C

Het mogen duidelijk zijn dat vitamine C een groot voordeel voor het menselijk lichaam is, bij inname. Hoe je vitamine C consumeert, maakt echter een enorm verschil in de hoeveelheid die jouw lichaam kan opnemen en gebruiken. Wanneer het oraal ingenomen wordt, zal het grootste deel van de vitamine C (hetzij uit voedsel of supplementen) niet opgenomen worden door de darm. Liposomale vitamine C is echter een baanbrekende optie voor hoge doses vitamine C die het dichtst in de buurt komt van 'intraveneuze vitamine C.' Dit wordt ook gebruikt tegen kanker, zie hier dit artikel over de vitamine C injectie. Omdat vitamine C is ingepakt in essentiële fosfolipiden, wordt het opgenomen als voedingsvetten. Daarom wordt liposomale vitamine C veel beter opgenomen dan traditionele vitamine C-supplementen. Liposomale vitamine C is trouwens bijna net zo absorbeerbaar door het lichaam als IV-injecties en het is veel goedkoper en handiger.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square