De detox | Informatie en tips

Het lijkt voor allen van ons eens nuttig om een detox te doen. Dit helemaal gezien het feit dat we tegenwoordig zoveel te maken hebben met ''gif''stoffen in onze voeding en verontreiniging. De organen varen er wel bij en het lichaam krijgt als het ware een soort reset. Er zijn veel manieren om het lichaam op een natuurlijke wijze te ontgiften, vandaar hier wat tips en informatie om er achter te komen waar je moet beginnen. De focus ligt op de ontgiftingsorganen die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Na het doen van een detox merk je verschil in je energielevel, mentale helderheid, uithoudingsvermogen en algemene gezondheid. Voor je start met ontgiften is het handig om een voorbereiding te doen. Er zijn enkele stappen die je kunt nemen om het lichaam veilig en effectief te laten ontgiften. Allereerst is het goed om contact op te nemen met een professional, zeker als je een chronische aandoening of ziektebeeld hebt. Daarna maak je een planning waarbij je een tijdstip kiest dat je gaat ontgiften en kies je een goede datum. Het plannen van een detox tijdens een superstressvolle week op het werk of thuis is bijvoorbeeld niet de beste strategie. Bij een detox kun je een aanvullende behandeling doen op basis van supplementen. Deze kun je hier goedkoop bestellen.

De detox kan best heftig zijn waarbij je een achtbaan van emoties en fysieke sensaties kan ervaren als gifstoffen vrijkomen in het lichaam. De balans wordt hersteld en de gezonde cellen van elk orgaan beginnen te ontwaken tot hun volledige genezingspotentieel. De meeste onaangename symptomen die gepaard gaan met een reiniging duren meestal slechts een paar uur tot een paar dagen. Als griepachtige symptomen, hoofdpijn, vermoeidheid of stemmingswisselingen voorkomen en langer aanhouden dan is het nuttig om de detox te vertragen of te stoppen.

De ontgiftingsorganen

1. De lever

De lever ontgift het bloed, produceert gal om vet te verteren, werkt om hormonen af ​​te breken en onttrekt essentiële vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft. Dagelijks een koffieklysma doen is een goede manier om de lever te ontgiften. Bovendien kunnen melkdistel, paardenbloem en kurkuma in thee- of supplementvorm de leverfunctie helpen versterken.

2. De nieren

De nieren werken nauw samen met de lever. Het zijn de grote filters omdat ze helpen om gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Je kunt de nieren detoxen door gehydrateerd te blijven en bewerkte voedingsmiddelen te vermijden. Je kunt groente- en fruitsmoothies drinken gedurende de detox-kuur. Zelf heb ik de driedaagse sappenkuur gedaan, zie hieronder de video. Cranberrysap is bijvoorbeeld erg goed om de boel door te spoelen. Andere soorten fruit en groenten die kunnen worden geperst en die ook geweldig zijn voor de nieren zijn bieten, citroen, komkommer, spinazie, groene appels en ananas.

3. Het lymfesysteem

Het lymfesysteem is van vitaal belang voor de verwerking en eliminatie van gifstoffen. Veel mensen hebben een verstoorde lymfestelsel als gevolg van gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voeding. Simpel gezegd is het belangrijk om gehydrateerd te blijven, regelmatig te gaan sporten, tijd door brengen in de sauna of stoombad en eten te consumeren om het lymfesysteem te ondersteunen. Voedingsstoffen die geconsumeerd dienen te worden kun je vinden in lijnzaad, citroenen, zeekelp, donkergroene groenten, radijs en knoflook. De belangrijkste kruiden zijn paardenbloem, peterselie en mirre.

4. De darmen

Bij veel mensen is de kans groot dat het spijsverteringssysteem wat meer zorg en aandacht nodig heeft om het weer optimaal te kunnen presteren. Net als de lever is het spijsverteringssysteem verbonden met de gezondheid van het hele lichaam. De meeste experts zijn het er nu over eens dat een periodieke darmreiniging een goed idee is. Er zijn veel verschillende soorten reinigingen maar de meeste bestaan uit het eten van een dieet dat ongeraffineerd, onbewerkt en darmvriendelijke voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, evenals voedingsstoffen en gezonde vetten. Gezonde voorbeelden van voedingsmiddelen zijn rauwe zuurkool, bottenbouillon, kurkumapoeder, gember, kokosolie en gestoomde groenten.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square