Seleen in paranoten | Een ware gezondheidsknaller!

De paranoot is een noot die niet iedereen consumeert. De Brazil nut, zoals ze hem in Engeland en Amerika noemen, heeft een groot aandeel aan seleen, wat erg gezond is voor ons lichaam! Tegenwoordig worden we overspoeld met giftige chemicaliën in ons milieu. Een van deze verontreinigende stoffen is kwik, een toxine dat dodelijk kan zijn. Kwik bindt zich gemakkelijk aan vetweefsel, vooral in de nieren, lever en hersenen. Het kan zich in hoge concentraties ophopen en deze organen verzwakken en ernstige schade veroorzaken. Een van de stoffen die vecht tegen de ophoping van kwik is seleen, laat deze nou net in grote getallen aanwezig zijn in de paranoot. Het blijkt zo te zijn dat de meeste mensen verhoogde concentraties kwik in hun lichaam hebben. De manier hoe wij blootgesteld worden aan kwik is door het eten van vis, het krijgen van vaccinaties, het eten van verwerkt voedsel en door het krijgen van tandvullingen van amalgaam. Vooral fructose-glucosestroop scoort hoog in het aandeel in kwik. Wanneer kwik zich bindt aan selenium, wordt de productie van seleen-proteïnen verminderd. Dit bevordert immuun-disfunctie en abnormale schildklierfunctie. Reden des te meer om de paranoot dagelijks te nuttigen. Het advies is om zes stuks per dag te eten. Deze kun je hier gemakkelijk en goedkoop bestellen.

Uit bovenstaande bewering valt op leren dat seleen een ''kwikmagneet'' is. Het bindt zich aan giftige stoffen in het lichaam en neutraliseert hun schadelijke activiteit. Wanneer kwik zich aan seleen bindt, wordt het als afval verwijderd en afgestoten uit het menselijk lichaam. Dit komt zeker ten goede van de totale gezondheid en dient als manier om opgehoopt kwik uit vetweefsel in gebieden zoals de hersenen te verwijderen. Het is dus van cruciaal belang om minder kwik te consumeren en meer seleen. Naast dit geweldige nieuws om meer paranoten te eten is deze noot ook goed in het remmen van ontstekingen. Het verbetert het immuunsysteem en bevordert de bloedstroom. Seleen uit de paranoot kan een van de krachtigste bronnen zijn om ontstekingen te verminderen. Het is daarnaast aangetoond dat selenium het natuurlijke antioxiderende afweersysteem van cellen verbetert. Tevens staat selenium ook bekend als een stof voor een gezonde vruchtbaarheid. Het kan het gedrag en de functie van het sperma beïnvloeden. Optimale niveaus van selenium helpen zelfs de levensvatbaarheid van het sperma te verbeteren.

De paranoot tegen kanker

Seleen heeft de kracht om beschermende antioxidanten zoals glutathion aan delen van het DNA, die hersteld moeten worden, te binden. Dit proces vermindert de schade aan DNA en is vooral belangrijk om de groei van kanker te verminderen, het verouderingsproces te verkleinen en veel ziekten te voorkomen. Onderzoek heeft aangetoond dat seleen kan bijdragen aan natuurlijke antioxidantroutes die apoptose (celdood) in menselijke kankercellen stimuleren. Het is ook gebleken dat het de metastase vermindert bij huidkankers zoals melanoom. Hoewel er veel discussie is of de paranoot een bijdrage kan leveren in het verkleinen van de kans op kanker of bij een behandeling van de ziekte, kan er niks anders worden gezegd dat het een zeer gezonde noot is. Er zijn genoeg onderzoeken die bewijzen dat seleen uit de paranoot een positief effect heeft op kankercellen. Eet jij de paranoot al?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square