De voordelen van zout voor het menselijk lichaam

Dagelijks heeft ons lichaam voldoende zout nodig. Zout is het tweede belangrijkste bestanddeel naast water in ons lichaam en zonder zout kan ons immuunsysteem niet goed functioneren. Ons hormonale systeem kan niet goed werken zonder zout, en jodium kan niet in het lichaam werken zonder voldoende van dit witte poeder. Je zou dit poeder dus kunnen beschouwen als een van de basisvoorwaarden voor een goede gezondheid. Gezond zout kun je hier online bestellen, doe er je voordeel mee. De overgrote meerderheid van de mens eet zoutarm, aldus Dr. David Brownstein (schrijver van het boek: ''Salt Your Way to Health''). Tegenwoordig wordt er vaak gezegd dat zout slecht voor je is, maar dit is veel te kort door de bocht. Je zou kunnen stellen dat er goed en slecht zout bestaat. Het overgrote deel van de zoutconsumptie is geraffineerd zout. Het zijn de kleine witte kristallen waar we allemaal aan gewend zijn. Keukenzout bevat alleen natrium en chloride, een klein beetje jodium, giftige chemicaliën zoals ferricyanide en wat bleekchemicaliën om het wit te maken. Dat is geen goed product. De betere variant is niet geraffineerd wat meer dan tachtig mineralen, een kleine hoeveelheid natrium en wat chloride bevatten. Er zit niet veel jodium in, dus daarom moet je jodium aanvullen. Zout blijkt een essentiële stof voor het lichaam want het bijniersysteem, het schildklierstelsel en het immuunsysteem kunnen niet goed functioneren zonder de witte substantie. Bij dezen de vraag is zout ongezond? Zie het in onderstaande, door de brandstof van je lichaam gemaakte, video.

Is geen zout meer eten een goed idee?

Volgens Brownstein is dit niet zomaar een slecht idee, het is een rampzalig idee! Door het ontwijken van zout raken de bijnieren overbelast en kunnen ze niet goed meer functioneren. Het blijkt niet alleen slecht te zijn voor het immuunsysteem, maar ook bij de bestrijding van kanker. Opzich een logisch gevolg want bij kanker is altijd het immuunsysteem verslechterd. Mensen blijken zelfs zout nodig te hebben in hun dieet. We zijn zelfs door onze schepper ontworpen om zout nodig te hebben. De hoeveelheid zout die we nodig hebben is ongeveer één theelepel per dag. New England Journal of Medicine blijkt zelfs te kennen gegeven te hebben dat er een correlatie bestaat tussen de zoutinname en het sterftecijfer. Men zag een hoog sterftecijfer bij lage inname en andersom. Welk soort zout dient men dan te eten? Ongeraffineerd zout zoals het Keltische merk Sea Salt, Redmond's Real Salt en Himalaya-zout. Alle soorten blijken groots getest te zijn geweest waarbij er geen giftige stoffen zijn gevonden. Daarnaast bleken deze zoutsoorten te beschikken over alle belangrijke mineralen in alle soorten. Dit zijn dus gezonde soorten van zout. Geen zout meer eten is dus zeker geen goed idee en de bewering dat zout slecht is (welke zoutsoort dan ook) is hiermee teniet gedaan.


Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square