Krachtig ontgiftingsvoedsel dat iedereen zou moeten eten

We eten allen omdat het moet. De primaire reden van eten is eerder omdat het lekker is, maar de brandstof van je lichaam moet daarentegen wel bevorderend werken voor geestelijk en mentale gezondheid. Wij stoppen zowat alles in onze mond wat maar eetbaar is, maar is dit wel verstandig? Volgens Mike Adams, voorstander van gezond eten, wordt er veel verontreiniging in het hedendaagse voedsel gevonden. Dit wordt in je spijsverteringskanaal als onoplosbare vezels aangetroffen, in plaats van dat het door je darmwanden wordt opgenomen en in het bloed terecht komt. Bewerkte voedingsmiddelen hebben een zeer lage opvangcapaciteit omdat de vezels er meestal uit worden verwerkt. Ze worden structureel aangetast door verwerking. Dit resulteert in ''non-food'' wat ons niet voedt maar vult. Voedsel bevat dan vaak kwik, cesium, lood en cadmium. Maar als je een dieet eet van onverwerkt, vers voedsel dan hoeft dit niet per se een volledig plantaardig dieet te zijn (van alleen maar planten).

Aardbeien

Men heeft ontdekt dat verse producten, zoals aardbeien, een zeer hoge natuurlijke metalen opvangcapaciteit heeft. Ze kunnen zich aan de metalen binden, meestal ook via fysieke absorptie- en adsorptieprocessen. Ze hebben een chemische reactie die het metaal bindt. Er vindt chemie plaats in de zure omgeving van je maag, meestal met je eigen maagzuur. Aardbeien binden zich met meer dan 90% van jouw kwik in de voeding. Dat is fantastisch! De reden dat dit het geval is, is omdat aardbeien de enige veel voorkomende vruchten zijn met zaden aan de buitenkant van de vrucht. Dat verklaart ook het feit dat deze rode vruchten zo gezond zijn, de pitjes dus. Vanuit de binnenkant van de aardbei worden via de vezels voedingsstoffen naar de zaden gestuurd. De vezels in de aardbei, die onder een microscoop praktisch transparant zijn, zijn zeer harde vezels. Ze worden in het laboratorium niet verteerd door salpeterzuur. De vezels overleven de vertering van de mens, die veel zwakker is dan de vertering van salpeterzuur. Wat betreft zware metalen binden aardbeien zich met deze vezels aan het voedingskwik en wordt het via de stoelgang uit je systeem geduwd.

Fruit zaden

Veel verschillende soorten groenten en fruit hebben een zeer interessante affiniteit met zware metalen. Het enige dat beter scoort in het elimineren daarvan dan de aardbei is chlorella. Weet je wat trouwens arsenicum absorbeert? Fruit zaden. Daarom bevatten sommige fruitzaden van nature arseen. Er zit arseen in appelzaden. Sommige van jullie zegt dit niks, maar het komt erop neer dat zware metalen het lichaam moeten verlaten en aardbeien, chlorella en fruitzaden zijn hiervoor het meest geschikt. Daarnaast moet je denken aan druivenpitten, frambozenzaden en bosbessenzaden. Helaas wordt vandaag de dag in de supermarkt de pit er vaak uitgehaald. Koop je jam of gewoon druiven dan is dit tegenwoordig (zowat) altijd zonder pit. Het zijn juist de zaden die zich binden aan het voedingsarsenicum en zorgen ervoor dat dit uit het lichaam wordt getransporteerd. Fruit zaden zijn zeer gezond want bijvoorbeeld uit de appel groeit de vrucht vanuit de pit. Dit is een geconcentreerd stukje vitamines en mineralen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square