Kombucha thee | De geschiedenis en de gezondheidsvoordelen

De geschiedenis

Van kombucha heeft niet iedereen gehoord. Het is een theesoort die ontstaat uit de fermentatie van gezoete thee door azijnzuurbacteriën en gistculturen. Het wordt al millennialang gebruikt om de bloeddruk te verlagen, spijsvertering te verbeteren en het immuunsysteem te stimuleren. Het is eenvoudig zelf te maken en zeer goedkoop. Je kunt online verschillende producten met kombucha bestellen, zie hiervoor deze website en bestel jouw producten. Kombucha is een simpele combinatie van thee, suiker en water dat al duizenden jaren wordt gebruikt. Het dateert uit 221 voor Christus in een Chinees rijk waar ze het "de remedie tegen onsterfelijkheid" noemden. Later werd het door Dr. Kombu naar Japan gebracht om de Japanse keizer Inkyo te behandelen voor spijsverteringsproblemen. Als je dit zo hoort dan zal deze theesoort toch wel wat te bieden hebben! En of dit het geval is, want talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat kombuchathee de darmen helpt vullen met probiotica (nuttige bacteriën), dodelijke ziekteverwekkers bestrijdt en vitale organen beschermt. De thee heeft daarnaast nog wat magische krachten waaronder antimicrobiële, antibacteriële en antischimmeleffecten. ''Gewone'' thee heeft in het algemeen krachtige gezondheidsvoordelen, lees meer hierover op deze pagina, of bekijk dit artikel over thee tegen kanker!

De gezondheidsvoordelen

Net als yoghurt bevat kombucha gezonde bacteriën. Het heeft ook een breed scala aan organische zuren, enzymen en vitamines (met name B1, B2, B6 en B12) die het lichaam energie geven en helpen bij het verwerken van vetten en eiwitten, die van vitaal belang zijn voor het zenuwstelsel. Interessant is dat wanneer kombuchathee correct wordt gemaakt, alle suikers tijdens de fermentatie volledig worden omgezet in organische zuren, waardoor kombuchathee veilig is voor diabetici. De thee werkt ook zeer ontgiftend. Het onderschept de fenolen in de lever, die vervolgens gemakkelijk door de nieren worden verwijderd. Daarnaast is kombucha effectief (vanwege het collageen) in het verminderen van artritissymptomen (het vult kraakbeen en gewrichtsvloeistof aan). De gezondheidsvoordelen van de thee zijn in het kort: het werkt probiotisch, versterkt het immuunsysteem, verbetert de spijsvertering, beschermt de organen, verlaagt de bloeddruk, werkt anti-microbieel, is anti-bacterieel en kan schimmels doden.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square