Top 5 paddenstoelen die het lichaam ondersteunen

Liever schrijf ik over de tomaat of over broccoli als het gaat om de gezondheidsvoordelen dat deze groenten te bieden hebben. In deze blog neem ik je mee in een tour rondom gezonde paddenstoelen ter consumptie. Zelf eet ik alleen champignons dus voor mij is dit ook nieuw. Het is zeker het lezen waard want paddenstoelen kunnen jouw lichaam ondersteunen! Paddenstoelen zijn er ook voor recreatief gebruik maar daar gaat deze blog nu niet over. Het gaat om paddenstoelen die een medicinale werking op de mens hebben. Wist je dat je tegenwoordig zelfs producten met paddenstoelextract kan kopen zoals supplementen? Deze website heeft dit in het assortiment. Het klinkt misschien belachelijk om te zeggen dat je ziektes kunt verslaan met paddenstoelen, maar er zijn legitieme wetenschappelijke onderzoeken die deze bewering ondersteunen. Sommige mensen noemen het superfood, een term die je tegenwoordig veel hoort en niet voor niks. Paddenstoelen ofwel ''champignons'' (niet diegene die we in de supermarkt zien) lijken op verschillende kruidengeneesmiddelen, maar in tegenstelling tot kruiden kunnen ze hun voedsel verwerken zonder de noodzaak van licht. Ze worden al duizenden jaren gebruikt bij de behandeling van vele aandoeningen. Ze werden dus gebruikt om ziektes te bestrijden. Helaas zijn moderne beoefenaars hiermee gestopt. Paddenstoelen zijn van nature: immuunverhogend, antiviraal, antibacterieel, anti-kanker, ontstekingsremmend en antioxiderend. Sommige paddenstoelen worden uitsluitend gebruikt vanwege hun medicinale voordelen, terwijl andere ook eetbaar zijn (en worden gebruikt in talloze recepten over de hele wereld). Naast het opmerkelijke gehalte aan bèta-glucanen, zijn paddenstoelen ook rijk aan lysine, tryptofaan, terpenen, natuurlijke steroïden, vitamine B2 (riboflavine), B3 (nicotinezuur), B5 (pantotheenzuur), C en K!

Top 5 paddenstoelen die het lichaam ondersteunen

1. Reishi

Deze paddenstoel is bij de Chinezen bekend als 'gedistilleerde plant'. Hij heeft in klinische onderzoeken bewezen een sterk ontstekingsremmend effect te hebben dat ook de bloedsuikerspiegel in evenwicht houdt en de bloeddruk reguleert. Daarnaast verhoogt dit het immuunsysteem.

2. Maitake

Deze grote paddenstoel (Grifola frondosa) wordt gebruikt in recepten en heeft vergelijkbare medicinale voordelen als de Reishi. Het is aangetoond dat deze paddenstoel het LDL-gehalte "slechte" cholesterol verlaagt en triglyceriden verbetert. De combinatie van bèta-glucaan en vitamine C heeft het vermogen om ziektes te bestrijden.

3. Turkey Tail (kalkoenstaart)

Deze paddenstoel is zeldzaam omdat hij overal in de beboste regio's van Noord-Amerika voorkomt. Er zijn honderden onderzoeken gedaan naar de voordelen van de kalkoenstaartpaddestoel. Een actief ingrediënt uit deze paddenstoel wordt als geneesmiddel gebruikt tegen ziektes. Het verbetert het immuunsysteem en verhoogt de groei van witte bloedcellen.

4. Shiitake

Dit is waarschijnlijk de meest populaire paddenstoel (ook wel Lentinula edodes genoemd) die over de hele wereld bekend is. Het helpt het immuunsysteem sneller herstellen na ziekte. Mocht je de kans krijgen om van de gezondheidsvoordelen van deze paddenstoel te genieten, doe het dan niet enkel en allen daarom, maar ook omdat ze heerlijk blijken te zijn!

5. Phellinus Linteus

Buiten Korea is deze paddenstoel vrij onbekend, hoewel het een actief ingrediënt is in veel huidverzorgingsproducten. Het wordt gekookt in water, gebruikt voor thee en gedrenkt in wijn. Net als anderen paddenstoelen in deze lijst, werkt Phellinus door het eigen immuunsysteemreactie te verbeteren en ziektes effectiever te bestrijden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square