De geneeskrachtige eigenschappen van ginseng

Zelf heb ik het nog nooit gegeten, evenals waarschijnlijk velen van jullie dat niet gedaan hebben. Ginseng ziet eruit als een witte wortel met stengels daaraan. Het is een kruid in veel verschillende soorten. De meestvoorkomende zijn Amerikaanse ginseng en Aziatische ginseng. Van deze planten is bekend dat ze uitstekende geneeskrachtige eigenschappen hebben. Er zijn elf soorten ginseng, die allemaal tot het Panax-geslacht behoren. In het Grieks betekent Panax 'alles genezend', wat geschikt is voor dit geweldige kruid. Online is ginseng in heel veel verschillende vormen verkrijgbaar, surf hiervoor naar deze website en bestel online. Eeuwenlang hebben mensen ginseng gebruikt om depressie en vermoeidheid te behandelen, geheugen en uithoudingsvermogen te verbeteren en de immuunfunctie te versterken. Ginseng is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmend. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat Panax-ginseng ook de immuunfunctie kan verbeteren bij patiënten die herstellen van conventionele kankerbehandelingen zoals chirurgie en chemotherapie. In feite worden er elke dag nieuwe onderzoeken gepubliceerd over de ontstekingsremmende en antioxiderende voordelen voor ginseng. Hieronder staan de gezondheidsvoordelen van het prachtige witte kruid opgesomd.

De geneeskrachtige eigenschappen van ginseng

1. Het verhoogt het energielevel

Een studie uit 2013, gepubliceerd in PLoS One, toonde aan dat Panax ginseng (of Indiase ginseng) kan helpen bij het bestrijden van vermoeidheid. Andere studies hebben aangetoond dat ginseng oxidatieve stress kan verminderen en chronische vermoeidheid kan bestrijden. Zelfs een paar gram blijkt de energie te verhogen. Door oxidatieve stress te verminderen en de energie op cellulair niveau te verhogen, kan ginseng je helpen meer fysieke energie te geven.

2. Het kan de cognitieve functies in het lichaam verbeteren

Ginseng kan het geheugen, de concentratie en de cognitieve functie helpen verbeteren. Er is zelfs aangetoond dat een dagelijkse dosis Panax-ginsengwortel de symptomen verbetert bij mensen met de ziekte van Alzheimer. Andere studies hebben een direct verband aangetoond tussen de inname van ginseng en verminderde mentale vermoeidheid.

3. Het verhoogt de mentale gezondheid

Er zijn aanwijzingen dat ginseng de stemming kan verbeteren en stress en angst kan verminderen. In hetzelfde eerder genoemde onderzoek bleek een dosis van 400 mg de kalmte bij de proefpersonen te bevorderen. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Pharmacological Sciences toonde aan dat Panax-ginseng chronische stress kan helpen genezen. Chronische stress kan ook leiden tot hormoonverstoring en metabole problemen. Volgens het onderzoek is ginseng-extract misschien de beste keuze om stress te bestrijden.

4. Het vermindert ontstekingen

Een andere belangrijke oorzaak van chronische ziekten is een ontsteking. Een chronische ontsteking kan leiden tot de vorming van kanker, Alzheimer, astma, hartaandoeningen, chronische pijn, spijsverteringsstoornissen en diabetes. Gelukkig heeft ginseng krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Koreaans rood ginseng-extract verhoogt de antioxidantactiviteit en helpt ontstekingen te verminderen, waardoor het een favoriet is onder atleten. De ontstekingsremmende kracht kan ook helpen bij het herstellen van een deel van de hersenschade die de cognitieve functie kan beschadigen en zelfs tot dementie kan leiden.

5. Het helpt bij het bevorderen van gewichtsverlies

Ginseng kan ook helpen bij gezond afvallen. Panax-ginseng kan zowel de eetlust onderdrukken als de stofwisseling verbeteren. Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten en kanker, maar een gezond dieet van ginseng kan je zeker helpen om het extra gewicht kwijt te raken en terug te keren naar een actieve levensstijl. Een verhoogde stofwisseling is een ander geweldig voordeel van ginseng. Een gezond metabolisme is belangrijk voor meer dan alleen gewichtsverlies. Het kan het lichaam ook helpen om voedingsstoffen effectiever te verwerken. Bovendien kan het metabolisme de energie verbeteren en zelfs celregeneratie stimuleren.

Naast deze vijf voordelen heeft ginseng er nog vier, namelijk:

  • Het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

  • Het werkt anti-kanker.

  • Het werkt adaptogeen (Adaptogenen zijn kruiden die helpen de stressreactie van het lichaam onder controle te houden door hormonen en andere stoffen naar boven of beneden aan te passen, afhankelijk van wat het lichaam nodig heeft).

  • Het versterkt het immuunsysteem.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square