De gezondheidseigenschappen van chlorella

Chlorella vind je tegenwoordig vooral in de (online)winkel als pil of poeder. Het blijkt een ware ''superfood'' te zijn en is dan ook heel gezond voor je. Chlorella is misschien wel een van de krachtigste voedingsmiddelen ter wereld die bekend staat om deze superfood-status. Dit groene goedje is een eencellige groene alg die naast de voedingscomponenten ook genezende voordelen heeft. Deze microsoort wordt over de hele wereld geconsumeerd om de immuniteit te stimuleren en ontgifting te bevorderen. Chlorella is zeer voedzaam en zit boordevol mineralen, aminozuren, sporenelementen, chlorofyl, fytonutriënten, essentiële vetzuren en verschillende cellulaire bouwstenen van goede voeding. Chlorella kun je ook in supplement- en poedervorm kopen, ik raad je daarvoor aan om naar deze website te gaan en het hier te bestellen, mocht je dat willen. De hoogst geconcentreerde bron van puur chlorofyl wordt gevonden in chlorella. Over chlorofyl heb ik al eens geschreven op deze website, het helpt zelfs tegen zonnebrand! Chlorofyl is een extreem gezondheidsbevorderende voedingsstof omdat het het bloed ontgift en de zuurstofstroom efficiënter door het lichaam ondersteunt. Chlorofyl verwijdert ook industriële verontreinigende stoffen, schimmels en andere gifstoffen uit het lichaam. Het magnesium dat in chlorofyl wordt aangetroffen, helpt bij de hersen- en zenuwfunctie en onderdrukt de giftige opbouw van kankerverwekkende stoffen in het centrale zenuwstelsel. Hieronder staan de gezondheidseigenschappen van chlorella.

De gezondheidseigenschappen van chlorella

1. Het is een uitstekende ontgifter

Een detox is tegenwoordig zeer belangrijk en daar kan chlorella voor zorgen. Chlorofyl in chlorella is duidelijk veel meer dan een pigment dat donkere bladgroenten en groene algen hun rijke groene kleur geeft. Het verwijdert giftige stoffen uit cellen en reguleert de insulineresistentie. Chlorella bevat ook zink, GLA en essentiële voedingsstoffen die gezonde celmembranen en insulinereceptorplaatsen stimuleren. Zware metalen zoals aluminium, nikkel, lood en kwik binden zich aan ingrediënten uit chlorella en worden samen met bewerkte voedingsstoffen zoals kunstmatige smaak- en kleurstoffen uit het lichaam verwijderd.

2. Het verhoogt het glutathiongehalte

Glutathione wordt een meester-antioxidant genoemd omdat het de mogelijkheid heeft om vrije radicalen op te vangen en de antioxiderende activiteit van vitamine C en E te stimuleren. Chlorella fungeert als een schakelaar om de intracellulaire concentraties van verminderde glutathion in te schakelen die natuurlijke ontgiftingsprocessen stimuleren. Wanneer het glutathiongehalte laag is, is het lichaam gevoeliger voor stress en de ophoping van kankerverwekkende stoffen in cellen. Het verhogen van het glutathiongehalte stimuleert effectief de verwijdering van een giftige opbouw in het lichaam.

3. Het remt de activiteit van kankercellen

Ziekte is vaak het gevolg van hoge risicofactoren waaraan een persoon gedurende zijn leven wordt blootgesteld. Kanker is niet anders en hangt nauw samen met de metabole complicaties die voortkomen uit andere ziektes. Om deze reden hebben onderzoekers de effecten van chlorella op patiënten met een verhoogd risico op ziekte bestudeerd op basis van hun levensstijl. Onderzoekers ontdekten dat chlorella significant geassocieerd is met het verlagen van lichaamsvet, het verbeteren van het cholesterolgehalte en het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Bovenstaande gezondheidsvoordelen lijkt me genoeg reden om chlorella eens te proberen. Neem het in als pil of doe poeder in een smoothie en je krijgt een heerlijke groen drankje! Consumeer jij deze groene gezondheidsknaller weleens?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square