De magische en geneeskrachtige eigenschappen van cayennepeper

Iedereen kent hem wel, de cayennepeper. Heet en pittig zijn de kernwoorden die horen bij deze rode krachtpatser. Als kruid blijk dit zeer geneeskrachtig te zijn en kan het de darmwand herbouwen, de spijsvertering verbeteren, kankercellen vernietigen en een hartaanval voor zijn. Daarnaast blijkt de cayennepeper ook gewichtsverlies te bevorderen. De hete vrucht van de cayenneplant wordt al eeuwenlang gebruikt als een uitmuntende culinaire specerij en is om veel van de hierboven genoemde redenen misschien wel het meest waardevolle geneeskrachtige kruid in het hele plantenrijk! De rode gezondheidsknaller is hoog in vitamine A, B, C, calcium en kalium. Daarnaast hebben diverse onderzoeken aangetoond dat de cayennepeper het weefsel in de maag en de peristaltische werking in de darmen kan herstellen. Cayenne verwarmt het lichaam en stimuleert de afgifte van slijm uit de luchtwegen. Als je ooit een verse, hete peper hebt gegeten, weet je dat deze een zweetaanval veroorzaakt. Dit is dus juist goed voor de detox-werking van jouw lichaam. Cayennepepers verhogen de lichaamstemperatuur omdat ze de bloedsomloop en de bloedstroom naar de huid stimuleren. Kruiden die koorts en zweet bevorderen, worden beschouwd als een zweetopwekkend effect dat koorts helpt verminderen en verkoudheid verlicht. Cayennepeper is hier goedkoop te bestellen, doe er je voordeel mee!

Cayennepeper en kanker

Het actieve ingrediënt in cayennepeper heet capsaïcine en in 2004 behandelden Dr. Sanjay K. Srivastava en collega's van The University of Pittsburgh School of Medicine pancreascellen met capsaïcine. Ze ontdekten dat het de mitochondriale functie verstoorde en apoptose (geprogrammeerde celdood) in kankercellen veroorzaakte zonder normale pancreascellen te beïnvloeden. De resultaten tonen aan dat capsaïcine een krachtig middel tegen kanker is, apoptose in kankercellen genereert en geen significante schade aan normale alvleeskliercellen veroorzaakt, wat wijst op het potentiële gebruik ervan als een nieuw chemotherapeutisch middel voor alvleesklierkanker. Capsaïcine blijkt een diep antiproliferatief effect op menselijke prostaatkankercellen te hebben. Bij muizen veroorzaakte het apoptose voor 80% van de prostaatkankercellen. Onderzoekers in Japan hebben ook aangetoond dat cayennepeper de ontwikkeling van prostaattumoren dramatisch kan vertragen en een uitstekende aanvulling is op alternatieve kankerbehandeling voor dit type kanker. Niet alleen voor kanker is de cayennepeper uitermate geschikt, ook is het ongelooflijk voedzaam voor het hart en is het bekend dat het hartaanvallen binnen 30 seconden stopt. Ten slotte goten kruidkundigen uit het verleden de cayennepeper direct op verse wonden om te steriliseren en het bloeden te stoppen. Dit alles betekent dat cayenne een ware wonderkruid is! Consumeer jij het weleens?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square