Top 5 fruit die je voortaan in je dieet zou moeten opnemen

Het is belangrijk om te weten welk voedsel ziektes aantrekt en welk voedsel dit op afstand houdt. Van fruit weten we allen dat het gezond is, maar heb je onderstaande voedingsmiddelen al eens gegeten? Het is aan te raden deze soorten fruit eens te kopen en te nuttigen om te kijken of het iets voor jou is. Er is veel exotisch voedsel waarvan de wetenschap heeft aangetoond dat het krachtige eigenschappen tegen ziektes heeft. Veel van deze voedingsmiddelen zijn vruchten die, naar mijn mening, iedereen regelmatig zou moeten eten als onderdeel van een holistische, ziektepreventieve levensstijl. Hier zijn vijf van de meest (onbekende) gezonde vruchten die je in jouw dieet kunt opnemen. Hierbij kan ik me voorstellen dat je van sommige nog nooit gehoord hebt, lees jezelf in en koop ze bij de supermarkt. Weet jij waarom je fruit moet eten? Lees het in deze blog. Kom jij niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen, koop hier dan jouw supplementen. Ze zijn helemaal niet zo duur.

1. Zuurzakfruit (Graviola)

Deze tropische, stekelige groene "superfruit" is een gewaardeerde soort van het Annona-plantengeslacht. Het heeft een dicht scala aan fytonutriënten en antioxidanten waarvan studies hebben aangetoond dat ze zeer effectief zijn in het vernietigen van kankercellen en het afweren van chronische ziekten. Zuurzak is rijk aan de vitamines B en C, calcium, magnesium, fosfor en ijzer. Van Annona muricata is bekend dat het infecties helpt voorkomen, ontstekingen minimaliseert, het gezichtsvermogen beschermt en spijsverteringsproblemen verstoort. De zuurzakzaden blijken zeer gezond te zijn.

2.Goji Berry (Chinese Wolfberry)

Een van de meest gewaardeerde bessen in Azië is de goji-bes. Dit is al duizenden jaren een hoofdbestanddeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het behoort tot de top honderdtwintig van geneeskrachtige kruiden ter wereld, en uit onderzoek blijkt dat het nuttig is om je kracht te geven en je levensduur te verlengen. De goji-bes werkt op zowel de lever- als de nierkanalen om voeding en ontgifting te bieden. De dichte reeks polysacchariden en glycoconjugaten vertoont unieke antioxiderende, immunomodulerende en antitumorale eigenschappen.

3. Gardenia Fruit (Zhi Zi)

Het Nutritional Oncology Research Institute (NORI) heeft een unieke benadering ontwikkeld voor de behandeling van kanker, waarbij een methionine-beperkt, seleniumrijk dieet wordt gebruikt dat kankercellen in wezen uithongert van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te leven. Dit werd gedaan terwijl ook de kankercellen werden beschoten met zoveel oxidatieve stress dat ze zelfmoord plegen door apoptose. Zo zie je maar weer dat de gardenia fruit goed is in het bestrijden van ziektes zoals kanker. Deze vrucht bevat overvloedige hoeveelheden van een verbinding die bekend staat als genipine en waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het apoptose (geprogrammeerde celdood) in kankercellen veroorzaakt door overmatige reactieve zuurstofsoorten of ROS te genereren. Simpel gezegd, gardenia fruit is krachtig antitumoraal en vertoont alleen selectieve toxiciteit tegen kwaadaardige cellen.

4. Camu camu (Myrciaria dubia)

'S werelds rijkste bron van natuurlijke vitamine C is camu camu. Het is een krachtpatser van antiverouderings- en antikankervoeding. Camu camu is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmende 'superfood'. Studies hebben aangetoond dat het effectief is bij de bestrijding van tal van chronische ziekten, waaronder kanker. Ontstekingsgerelateerde aandoeningen variërend van ontstekingsgerelateerde darmaandoeningen en diabetes type 2 tot de ziekte van Alzheimer en chronische obstructieve longziekte (COPD) zijn allemaal onderzocht in combinatie met camu camu-behandeling. En dit is met groot succes gedaan, camu camu strijdt er allemaal tegen.

5. Citrusvruchten (sinaasappel, citroen, limoen)

Misschien wel de meest bekende van de vruchten die hier staan benoemd zijn de basiscitrusvariëteiten zoals de sinaasappel, de citroen en de limoen. Een andere rijke bron van vitamine C, citrusfruit, is van nature anti-kanker omdat het zich richt op schadelijke vrije radicalen en oxidatie tegen gaat. Bovendien versterkt het de immuunfunctie en helpt het tegelijkertijd het lichaam om op natuurlijke wijze de schadelijke effecten van carcinogene blootstelling te overwinnen. Van nature rijk aan flavonoïden, nobiletine en natuurlijk vitamine C, is citrusfruit krachtig anti-angiogeen. Dit betekent dat het de groei van nieuwe bloedvaten remt die dienen als energie- en voedingsafgiftemechanismen voor kankertumoren. Mensen die regelmatig grote hoeveelheden citrusfruit consumeren, zo blijkt uit studies, hebben een verminderd risico op het ontwikkelen van longkanker, darmkanker en vele andere vormen van kanker!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square