De genezende kracht van maretak

Mistletoe ofwel maretak is niet zo bekend onder velen van ons. Zelf heb ik er, tot op de dag van vandaag, ook nog nooit van gehoord. Het is een plantsoort uit de sandelhoutfamilie. Om wat variëteit te brengen in mijn blogs schrijf ik dit keer eens over een onbekend voedingsmiddel. Maretak kan worden ingenomen als thee, waarbij je de gezonde voedingsstoffen geheel behoudt. Voor de meesten van ons is maretak dat donzige en feestelijke takje dat we in rood lint wikkelen en boven deurkozijnen plaatsen. Het is verbazingwekkend dat degenen die voor ons kwamen zoveel ontdekten over de genezende kracht van Gods planten. Het blijkt een zeer genezende plant te zijn. Wil jij ook genieten van deze genezende plant? Bestel dan hier goedkoop maretakproducten. Oude volkeren wisten dat dit wonderbaarlijke kruid bijzonder was vanwege de genezende eigenschappen die het bevatte. Maretak werd duizend jaar geleden als heilig beschouwd voor de Kelten en het Noorse van het Europese continent en werd ook gebruikt door indianen in Amerika. In de Romeinse tijd schreef een filosoof genaamd "Plinius de Oudere" dat de Kelten de plant gebruikten als tegengif voor gif en ook als vruchtbaarheidskruid voor hun vee. Het woord maretak betekent "alles genezen" in de Keltische taal. Vandaar dat de titel van deze blog ook ''de genezende kracht van maretak'' luidt. Maretak kan bloeien als andere bomen en struiken dat niet kunnen. Het kan schijnbaar in de meest onkenbare vormen en onder verschillende omstandigheden groeien. Het is een ware krachtpatser onder de planten!

Maretak in de moderne tijd

In de moderne tijd is maretak uitgebreid onderzocht en wordt het in sommige landen tot op de dag van vandaag zelfs ingezet tegen kanker. Het wordt al bijna een eeuw gebruikt door Europese artsen en oncologen. De Oostenrijkse filosoof, architect en onderzoeker Rudolf Steiner (1861-1925) introduceerde het voor het eerst in deze hoedanigheid in de moderne wereld en het is nog steeds een van de belangrijkste genezende kruiden. Er is zelfs een toenemende wetenschappelijke basis en klinisch bewijs voor de werkzaamheid van maretak als aanvullende kankertherapie voor solide tumoren. Maretak is tegenwoordig het meest gebruikte medicijn tegen kanker in Duitsland. Dat betekent dat maretak wel een heel hoog genezingspotentieel heeft. Zeer recentelijk bracht actrice en voorstander van natuurlijke gezondheid, Suzanne Somers, maretak naar de voorgrond in de Verenigde Staten toen ze sprak over hoe ze een in Duitsland gevestigde commerciële vorm van maretak gebruikte, Iscador, om haar te helpen genezen van borstkanker in 2001. De genezende krachten van maretak lijken op twee fronten te komen. Ten eerste is het ronduit cytotoxisch voor kankercellen en remt het de groei van tumorcellen bij een aantal kankers. Ten tweede wordt het beschreven als een katalysator voor de "niet-specifieke stimulering van het immuunsysteem".

De gezondheidsvoordelen van maretak

Maretak bevat een grote verscheidenheid aan ontstekingsremmende en immuunstimulerende fytonutriënten. Deze omvatten alkaloïden, fenolen, fenylpropanoïden, polysacchariden, flavonoïden en andere. Het fundamentele kankergerichte element is echter lectine. De maretak verbetert de levenskwaliteit, je mentale vermogen, je algemene welzijn, het werkt tegen anorexia, het werkt tegen slapeloosheid en het gaat pijn tegen. Het bevat daarnaast omega-3-vetzuren, vitamine D, selenium en vitamine C. Tot slot kan maretak de schadelijke gevolgen van de kanker verminderen en ook de doelgerichte effecten van conventionele chemotherapie tegen kanker verbeteren.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square