Waar is jodium goed voor? Zes verrassende gezondheidsvoordelen

Jodium kennen we allemaal en je hebt wellicht gehoord dat het van vitaal belang is voor de schildkliergezondheid en het voorplantingssysteem. Je weet misschien ook dat jodium je kan beschermen als je ooit wordt blootgesteld aan te veel straling. Maar wist je dat er nog tientallen andere nuttige toepassingen zijn voor jodium? Het heeft de kracht om te zorgen voor gezond haar tot wondgenezing. Jodium is een onmisbaar mineraal voor elk aspect van jouw gezondheid! Jodiumproducten kun je nu ook goedkoop online bestellen, doe dat op deze website. Hieronder staan de zes verrassende gezondheidsvoordelen ervan opgesomd.

1. Jodium kan worden gebruikt als sterilisatiemiddel

Bijna alle sterilisatieproducten bevatten een vorm van jodium. Jodium is geweldig als wondreiniger, oppervlaktereiniger en zelfs waterzuiveraar. De meeste sterilisatiemiddelen op basis van jodium komen voor in de vorm van povidon-jodium, vooral wondreinigers, omdat bewezen is dat het de bacteriële aantallen verlaagt.

2. Jodium verbetert de gezondheid van de ogen

Bepaalde delen van het oog, zoals het hoornvlies, netvlies, glaslichaam, de voorste kamervloeistof en de lens zijn ook concentratiegebieden voor jodium. Dit betekent dat jodium zeer gunstig kan zijn voor de gezondheid van de ogen. Volgens studies kan suppletie met jodium nuttig zijn bij droge ogen, ooginfecties en UVB-bescherming.

3. Jodium helpt tanden en tandvlees te versterken

Jodium kan helpen om tanden en tandvlees te versterken. Jodium wordt trouwens al meer dan 150 jaar bij tandheelkundige behandelingen gebruikt. Het kan slechte bacteriën in de mond doden en tandbederf voorkomen. Een jodiumtekort kan leiden tot een verstoring van de endocriene en de mondgezondheid. Endocriene hormonen zijn verantwoordelijk voor de afgifte van speeksel. Een hormonale onbalans veroorzaakt door een tekort aan jodium kan leiden tot een droge mond, wat het risico op tandvleesaandoeningen en gaatjes enorm vergroot.

4. De huid wordt gezonder met jodium

Jodium is nodig voor elke cel in het lichaam. Het is dan ook niet verrassend dat jodium ook nodig is voor een gezonde huid. Een jodiumtekort is zelfs een mogelijke oorzaak van acne, omdat een hormonale onbalans vaak de belangrijkste reden is waarom huiduitslag en andere onzuiverheden op het gezicht verschijnen. Van jodium is ook aangetoond dat het rimpels en andere tekenen van veroudering vertraagt. Daarnaast kan het de genezing van snijwonden en littekens op het oppervlak versnellen.

5. Jodium helpt haaruitval te voorkomen

Naast essentiële mineralen zoals magnesium en zink is jodium essentieel voor de groei en gezonde ontwikkeling van lichaamsweefsel. Daarom worden mineralen zoals jodium door veel experts beschouwd als de beste haargroei stoffen die er zijn! Volgens veel onderzoeken is haarverlies, b.v. alopecia, is vaak een belangrijk teken van hypothyreoïdie en mogelijk jodiumtekort.

6. Jodium houdt je geest scherp

Elke dag voldoende jodium in jouw lichaam is absoluut essentieel voor de cognitieve gezondheid. Belangrijke tekenen voor een tekort zijn: hersenmist, een slecht geheugen, depressie en/ of angst en mentale moeheid.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square