Periodiek vasten | De meest effectieve manier om gezonder te worden

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van intermittent (ofwel periodiek) vasten om af te vallen. Maar wist je van de effecten tegen kanker en gezondheidsproblemen? Zelf heb ik al het een en ander geschreven over vasten. Zo kun je een dag niet eten (zie onderstaande video voor mij ervaring), sapvasten of tussen bepaalde tijden op een dag gaan vasten. Het laatste wordt besproken in deze blog. Dr. Joseph Mercola bespreekt deze krachtige techniek om je algehele gezondheid te verbeteren. Hij is erachter gekomen dat kanker een mitochondriale stofwisselingsziekte is. Bij periodiek vasten breng je verandering in je stofwisseling wat gunstig blijkt te zijn voor je gezondheid en een wapen tegen kanker. Veel mensen verwarren het werk van Otto Warburg en denken: "Oh, suiker voedt kanker. Eet weinig suiker. ' Dat is maar een deel van de waarheid. Volgens Mercola is vasten, zonder enige twijfel, de meest krachtige metabole interventie die je ooit zou kunnen doen. Waarom? Het helpt je lichaam vet te verbranden als brandstof en versnelt het in een hoog tempo. En het stimuleert iets dat autofagie wordt genoemd, wat in wezen een proces is dat de verouderende of beschadigde cellen die moeten worden verwijderd, vernietigt. Tijdens het jezelf ontdoen van voeding zal ook de productie van stamcellen worden verbetert.

Soorten periodiek vasten

Er zijn twee soorten vasten waarbij je je onthoud van voeding. Een daarvan is met tussenpozen, waar je elke dag in een beperkt aantal uur eet. Het minimum is 14 uur, maar ik denk dat het nog beter is om naar 20 uur te gaan, en dat is wat blijkbaar meerdere mensen doen, 20 uur tussendoor dagelijks vasten. En als je dat een tijdje doet, train je je lichaam om vet te verbranden als brandstof. En als je het ongeveer een maand doet, kun je overstappen op de tweede vorm van vasten namelijk watervasten, waarbij je meerdere dagen niets anders dan water tot je neemt. De favoriete vastingsperiode van Mercola is ongeveer vier dagen, en dat doe hij graag één keer per maand. Dit klinkt heel heftig, vier dagen zonder eten, maar zelf heb ik weleens twee dagen niet gegeten en dat ging me goed af, zonder honger! Er is dus geen sprake van honger en je mentale helderheid zal flink worden versterkt. Het andere leuke is dat je geld bespaart omdat je geen eten hoeft te kopen. Je bespaart tijd omdat je het eten niet hoeft te kopen, je het niet hoeft te bereiden, je het niet hoeft te eten, je het niet hoeft te koken en omdat je het niet hoeft op te ruimen. Bij periodiek vasten zou je kunnen eten rond 12:00 tot 20:00 en dan de rest van de dag niks. Maar zoals Mercola voorstelt is het ook goed om maar in een periode van vier uur per dag eten te nuttigen. Wat een advies is, is om in de ochtend koffie met kokosolie te drinken, dit verhoogt het volheidsgevoel. Kokosolie kun je hier bestellen of klik hieronder op de banner. Succes met het verbeteren van jouw gezondheid!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square