De meest gezonde en lekkere specerijen

Over de top 5 meest gezonde kruiden en specerijen heb ik al eens geschreven. In dat artikel ging het eigenlijk alleen maar om kruiden. In dit artikel bied ik jou een top 4 meest gezonde en lekkere specerijen die er bestaan. In je specerijenrek vind je de meest gevarieerde en lekkere specerijen en kruiden en het goede nieuws is dat deze ook nog eens heel gezond voor je zijn. Veel van de meestvoorkomende kruiden en specerijen in je favoriete gerechten zitten boordevol unieke voedings- en medicinale verbindingen. Van veel van deze verbindingen is wetenschappelijk aangetoond dat ze het lichaam helpen bij het in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel, een gezonde spijsvertering bevorderen en zelfs jouw algehele risico op kanker helpen verlagen. Hieronder staat de top 4 meest gezonde en lekkere specerijen opgesomd. Wil jij deze specerijen online kopen? Ga dan naar deze website.

1. Nootmuskaat

Zelf denk ik dat zowat iedereen deze wel kent en eventueel in zijn specerijenrek heeft staan. Nootmuskaat is het zaad van de muskaatboom en wordt meestal in poedervorm verkocht. Dit inheemse specerij uit Zuidoost-Azië is misschien wel de remedie die je nodig hebt om met gemak en regelmaat buikpijn en pijnen te doorstaan. Je vindt het vaak in eierpunches, cakes, gebak en thee. Nootmuskaat wordt al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling van spijsverteringsstoornissen zoals misselijkheid en braken, evenals voor meer ernstige darmaandoeningen zoals de ziekte van Crohn (een vorm van een ontstekingsgerelateerde darmaandoening met symptomen zoals buikpijn, diarree, koorts en gewichtsverlies). Nootmuskaat is ook effectief bij het handhaven van een normale bloeddruk en ondersteunt de gezondheid van de hersenen en het centrale zenuwstelsel.

2. Kaneel

Kaneel is zeer bekend en ook nog eens heel erg lekker. Over een appel of in een zuurstok is het zeker een delicatesse. Het ruikt ook nog eens heel lekker, maar het aangename aroma van dit geliefde specerij is slechts het topje van de ijsberg wat betreft het therapeutische potentieel. Het is een bevorderaar van een goede spijsvertering, behoort tot antibacteriële middelen en is een bloedsuikerregulator. Hierom is het geen wonder dat kaneel een toppositie heeft in de traditionele kruidengeneeskunde. Al duizenden jaren maken oude culturen geneeskrachtige thee van kaneel door er een paar stokjes in een pot kokend water te gooien. Dit brouwsel consumeren voor een zware maaltijd is een geweldige manier om de spijsverteringssappen te laten stromen, om nog maar te zwijgen van de hulp die het biedt bij het voorkomen van verkoudheid en griep. Daarnaast is dit mooie specerij ook nog eens goed voor de bloedsuikerspiegel, wat betekent dat het ook goed is voor mensen met diabetes. Kaneel en andere kruiden en specerijen kun je bestellen door op onderstaande banner te klikken.

3. Kruidnagel

Wederom een bekend specerij wat zowat iedereen weleens op heeft. Het omvat aromatische bloemknoppen van een tropische groenblijvende boom afkomstig uit Indonesië. Deze kleine, aromatische knoppen komen van een mirte-gerelateerde boom die bekend staat als Syzygium aromaticum. Kruidnagel zit vol met een heleboel krachtige genezende stoffen, niet in de laatste plaats eugenololie, een natuurlijk kalmerend middel dat vaak wordt gebruikt in holistische tandheelkunde. Veel holistische tandartsen zullen een kompres van kruidnagelolie aanbevelen als een snelle en veilige remedie voor deze en verschillende andere bacteriële en ontstekingsgerelateerde aandoeningen. Het innemen van kruidnagel of kruidnagelolie biedt ook verlichting van de spijsvertering door brandend maagzuur, gas en een opgeblazen gevoel tegen te gaan. Kruidnagel werkt samen met de natuurlijke spijsverteringssappen van het lichaam om niet alleen de stofwisseling te stimuleren, maar ook om giftige opbouw in het spijsverteringskanaal te voorkomen.

4. Pepermunt

We kennen allemaal wel het lekkere snoepje, maar weten we wel dat het van een groene plant komt? Waarschijnlijk wel, maar hoeveel mensen hebben dit dan ook in het specerijenrek staan? Het gebruik van pepermunt in de natuurlijke geneeswijzen, dat al lang wordt gebruikt in de traditionele geneeswijze, gaat zo ver terug dat velen het als het oudste natuurlijke geneesmiddel ter wereld beschouwen. Pepermunt is een wetenschappelijk bewezen remedie voor uiteenlopende aandoeningen zoals indigestie, prikkelbare darmsyndroom, een slechte adem, tandpijn, hoofdpijn en zwangerschapsgerelateerde misselijkheid, evenals luchtweginfecties, depressie, chronische pijn en een slechte bloedsomloop. Rijk aan ijzer, mangaan, koper, foliumzuur, kalium, magnesium en calcium is pepermunt zeker een schatkamer aan voedingsstoffen. Pepermunt zit ook boordevol vitamine A en C, die beide schadelijke vrije radicalen opruimen en helpen om een ​​gezonde huid en een goede cellulaire functie te behouden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square