Cannabis en kanker | Het verband

Over hennep, ofwel cannabis heb ik al veel geschreven op deze website. Zo is de hennepplant een zege voor het lichaam van de mens, kan het vechten tegen eierstokkanker en heeft wietolie veel betekend voor mijn moeder met maagkanker en een vriend met een hersentumor. Daarnaast heb ik een video gemaakt over blowen en kanker en heb ik geschreven dat cannabinoïden uit hennep de zintuigen versterken. In dit artikel wordt het verband tussen cannabis en kanker duidelijk gemaakt. De wietplant (ook wel hennepplant genoemd) wordt al eeuwen in zowat elke cultuur gebruikt. In feite is cannabis opgenomen in de vijftig fundamentele kruiden binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt in oude teksten aangehaald als een genezend effect op meer dan honderd aandoeningen. We weten nu dat het endocannabinoïdesysteem veel biologische functies reguleert, zoals eetlust, voedselinname, motorische functie, reproductie en vele andere, en daarom heeft de plant zo'n breed therapeutisch potentieel. Online kun je bepaalde oliën die gemaakt zijn van cannabis kopen. Kijk hiervoor op deze website.

Het endocannabinoïdesysteem

Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw deed de gerenommeerde Israëlische onderzoeker Dr. Ralph Mechaoulam, hoogleraar Medicinale Chemie aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, een opwindende ontdekking die de manier waarop we naar onze biologische relatie met plantengeneeskunde kijken voor altijd zou veranderen. Mechaoulam ontdekte een subtiel systeem in het lichaam dat op elk ander systeem een ​​balancerend effect leek te hebben. Hij noemde het het endocannabinoïdesysteem (EC) en het is te vinden bij alle zoogdieren, inclusief de mens. Het EC-systeem bestaat uit een reeks moleculaire receptoren die zijn ontworpen om cannabinoïden te ontvangen. Dit omvat in het bijzonder cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC), evenals andere gerelateerde stoffen zoals cannabigerol (CBG) en cannabinol (CBN). Cannabinoïde-receptoren CB1 en CB2 zijn door het lichaam ontworpen als specifieke doelen voor THC, terwijl onze natuurlijke endocannabinoïden helpen om het te synthetiseren. Het proces van THC-cannabinoïde receptorbinding en wat dit voor het lichaam doet, is wat onderzoekers al meer dan twee decennia bestuderen. Ze doen dit om erachter te komen hoe cannabis precies werkt bij het genezen van kanker.

Cannabis en kanker tumor groei

Bij mijn vriend met een hersentumor lijkt cannabis zeer goed te werken. Hij heeft hier veel goede resultaten mee bereikt. Dr Sanches blijk dit te bevestigen. Hij geeft aan dat men opmerkte dat toen ze hersentumorcellen met cannabinoïden behandelden (voornamelijk THC) ze de kankercellen doodden. Ze besloten deze componenten te analyseren in diermodellen van borst- en hersentumoren. De resultaten die ze kregen vertelden ons dat cannabinoïden nuttig kunnen zijn voor de behandeling van borstkanker. Dit heeft een moeder van een ex-collega van me ook gebruikt in haar behandeling, met succes! Sanchez en andere onderzoekers hebben bevestigd dat de krachtigste effecten tegen tumorgroei optreden wanneer THC en CBD worden gecombineerd. Cannabidiol of CBD, dat geen psychoactief effect heeft, staat al lang bekend als een krachtig middel tegen kanker. Dit komt door het vermogen ervan om de cellulaire communicatie bij tumoren te verstoren, evenals het vermogen om apoptose te veroorzaken of geprogrammeerde celdood. Sommige onderzoeken, waaronder bij dierproeven uitgevoerd door in San Francisco gevestigde onderzoekers van het California Pacific Medical Center, hebben ook aangetoond dat CBD de genen die betrokken zijn bij agressieve metastase kan aantasten. Het doet dit door te helpen bij het uitschakelen van receptoren voor cellulaire groei. THC, de psychoactieve tegenhanger van CBD, heeft ook aangetoond dat het de tumorgroei vermindert. Sanchez zegt: “Een van de voordelen van op cannabinoïden gebaseerde medicijnen zou zijn dat ze specifiek gericht zijn op tumorcellen. Ze hebben geen enkel toxisch effect op normale niet-tumorale cellen.'' Dit klinkt zeker goed voor mensen met kanker, maar zelf wist ik dit al, jij ook?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square