De vele voordelen van Withania en kurkuma in Ayurveda

Withania

Als je je afvraagt wat withania is dan is dit het geslacht van de plantensoort ashwaganda. Deze plant heeft het in zich om tot anderhalve meter hoog te groeien. Hij komt veel voor in Afrika, het Middelandse Zeegebied, Mauritius en Zuid-Azië. Kurkuma kent iedereen wel en het zorgt bijvoorbeeld voor een betere breingezondheid. Daarnaast gaat dit gele kruid ook kanker tegen, zie dit artikel. Beide zijn ayurvedische kruiden. Ayurverda is te schalen onder de alternatieve geneeswijzen. Vele principes van de ayurvedische genezing gaan dieper in op hoe deze kruiden synergetisch met het lichaam werken om genezing te bevorderen. De beiden kruiden hebben het veelzijdige aspect dat het echt kan worden toegepast en kan helpen het evenwicht in het lichaam te herstellen en in de behandeling van ziektes zoals kanker. Online zie je steeds meer organisaties die deze fantastische kruiden aanbieden. Voor onder andere het kopen van kurkuma verwijs ik je graag naar deze website. Één van de gezondste kruiden is withania, wat een prachtig kruid is en de proliferatie van maagkankercellen remt, maar niet alleen deze kanker, vele andere. Maagkanker is een dodelijke vorm van kanker en is moeilijk te behandelen. Waarom schrijf ik over maagkanker? Dit omdat mijn moeder is overleden aan maagkanker, daarom trekt dit zeer mijn aandacht. Wil je meer weten over waarom deze website is opgezet en waarom dit de ode aan mijn moeder is? Bezoek dan volgende link. Withania kan kankercellen daadwerkelijk blokkeren om zich verder te ontwikkelen. Het is ontstekingsremmend en natuurlijk doet het vele andere soorten activiteiten, waaronder en met name het blokkeren van de proliferatie van die kankercellen. Daarnaast veroorzaakt het remming van oxidatieve stressors, is het een antioxidant, een activering van tumoronderdrukkende eiwitten, enzovoort.

Kurkuma

Een andere meest gezonde kruid ter wereld is kurkuma. Die kent iedereen zowat wel. kurkuma verdient veel lof, want zowel in de traditionele geneeskunde, 5000 jaar geleden, als tegenwoordig wordt deze kruid geprezen als een van de meest geneeskrachtige kruiden. Alle extracten van kurkuma, die we ook kennen als Curcuma longa, hebben geweldige antiproliferatieve-, antioxiderende-, anti-ischemische- en antikankerstoffen in zich. Het zal je wellicht niet veel zeggen, maar onder de kenners onder ons betekent dit veel. Het kruid is beschikbaar in verschillende aspecten. Je kunt het binnenkrijgen door fermentatie, vloeibaar of zelfs door een infusie. Kurkuma is een geweldige ontstekingsremmer en het veroorzaakt apoptose (kankerceldood). Dit mooie kruid blijkt een goede preventieve werking te hebben tegen ziektes. Mocht je dit nog nooit geconsumeerd hebben, dan beveel ik je ten strengste aan dit aan het kookrepertoire toe te voegen. Het is smaakvol, mooi van kleur en geweldig gezien de gezondheidsvoordelen. Lees ook even de andere artikelen die over kurkuma gaan op deze website om je geheel voor te bereiden op een ware gezondheidsboost. Bestel jouw voorraad kurkuma door op onderstaande banner te klikken.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square