Hoe boerenkool en kruisbloemige planten darmkanker helpen voorkomen

Zelf ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in natuurlijke remedies tegen maag- en darmkanker. Dit omdat ik mijn moeder heb verloren aan maagkanker. Groente en fruit hebben een goede werking tegen deze verschrikkelijke ziekte, maar hoe zit dit precies? Niet alleen tegen kanker zijn kruisbloemige planten goed, ze zijn één van de beste immuunversterkende voedselkeuzes. In deze blog wordt beschreven hoe boerenkool en kruisbloemige planten darmkanker helpen voorkomen. Je zult waarschijnlijk wel gehoord of gelezen hebben wat de vele gezondheidsvoordelen ''de groene superfood'', boerenkool, heeft. Voedingsdeskundigen noemen het een van de gezondste en meest voedzame plantenvoeding op aarde. Daarnaast is het rijk aan vitamines en mineralen zoals mangaan, kalium, calcium en magnesium. Boerenkool zit ook boordevol gezondheidsbevorderende-, anti-verouderende antioxidanten, waaronder vitamine C, quercetine en bètacaroteen. Verder bevat boerenkool stoffen die bekend staan ​​als galzuurbindende harsen, die zich kunnen binden aan galzuren in onze darmen en kunnen voorkomen dat ze worden geabsorbeerd, waardoor de totale hoeveelheid cholesterol in ons systeem wordt verlaagd en mogelijk het risico op hart- en vaatziekten naar beneden gaat. Het meest opwindend van alles is echter dat boerenkool en zijn andere kruisbloemige familieleden, waaronder broccoli, kool, bloemkool, spruitjes, rapen, koolrabi, paksoi en radijs, ook natuurlijke verbindingen bevatten met beschermende effecten tegen kanker. Niet alleen voeding is belangrijk, supplementen worden ook steeds populairder. Als je geïnteresseerd bent kun je ze hier bestellen.

Bestrijdende stoffen in boerenkool en kruisbloemige planten tegen kanker

Een bestrijdende stof uit boerenkool en kruisbloemige planten is sulforafaan, waarvan is aangetoond dat het de ontstaansgeschiedenis van kanker helpt bestrijden in laboratoriumexperimenten, ook bij dieren. Een andere is indole-3-carbinol (I3C), waarvan ook experimenteel is aangetoond dat het kanker helpt voorkomen. I3C wordt in onze darmen gemaakt wanneer kruisbloemige groenten, waaronder boerenkool en broccoli (het groene gezondheidsmonster), worden verteerd. Een recent laboratoriumonderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ''Immunity'' toont aan dat I3C darmontsteking vermindert en ons risico op het ontwikkelen van darmkanker helpt verlagen. In een recent onderzoek kregen genetisch gemodificeerde muizen een dieet dat rijk was aan I3C, waarvan is aangetoond dat het een bepaald eiwit activeert. Dit eiwit werkt om ontstekingen te verminderen en verlaagt het risico op het ontwikkelen van darmkanker. De muizen die in dit onderzoek werden gebruikt, waren genetisch gemanipuleerd, zodat ze zelf dat eiwit niet konden maken of activeren. Natuurlijk ontwikkelden ze gemakkelijk darmontsteking die zich ontwikkelde tot darmkanker. Niet alleen dat is mooi om te horen, ze hebben toen ook muizen met reeds ontwikkelende tumoren een I3C-verrijkte dieet gegeven, waardoor ze uiteindelijk aanzienlijk minder tumoren kregen, die ook gunstiger en minder gevaarlijk waren. Met andere woorden, onze voeding heeft een diepgaand effect op de mate van ontsteking in onze darmen en op onze kansen om darmkanker te krijgen. Hoewel omgevings- en genetische factoren ook een rol kunnen spelen bij de kans op het ontwikkelen van kanker, laat dit onderzoek zien dat het eten van lokaal geproduceerde, niet-bestraalde en biologische plantaardige voedingsmiddelen zoals boerenkool, broccoli en andere kruisbloemige groenten een zeer effectieve vorm van preventie kunnen zijn. Kom jij niet aan je dagelijkse voedingsstoffen, bestel ze dan online en klik op onderstaande banner!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square