Watervasten | De meest kosteneffectieve methode van genezing?

Vasten bestaat al heel lang en dat is volgens menig dokter niet voor niks! Het is een manier om je spijsvertering tot rust te laten komen, het lichaam te ontdoen van gifstoffen en voor mentale helderheid. De meest gezonde bevolkingsgroep op aarde, de Hunza's, weten hier alles van. Deze volksstam inspireert mij dan ook heel erg. Heb je ooit aan vasten gedacht als een methode om je lichaam te genezen? In de bijbel wordt dit meer dan veertig keer genoemd. Expert Dr. Edward heeft onderzoek gedaan naar vasten en dan niet vasten in de vorm van ketogeen en sapvasten, maar watervasten. Zelf heb ik verschillende manieren van vasten gedaan zoals sapvasten (zie onderstaande video), een dag niet eten, periodiek vasten en twee dagen niet eten. Meer informatie over de gezondheidsvoordelen van een dag niet eten (vasten) vind je hier. Een mooi feitje over watervasten is dat sommige van de oude doktoren vroeger watervastenprotocollen hadden. Het blijkt een goede reiniging van je lichaam te zijn. Helaas is dit tegenwoordig heel anders en wordt dit meer in het alternatieve cirque gebruikt. Eigenlijk is het gezien het verleden heel logisch om op zijn tijd te vasten. Er was vroeger niet altijd eten beschikbaar waardoor men wel genoodzaakt was een dag of vier niet te eten. Zij konden toch gemakkelijk functioneren.

Vasten als Gods medicijn

Je lichaam heeft de kracht om zichzelf te genezen, dus met behulp van vasten kan het lichaam herprogrammeren. Het lichaam heeft een zelfherstellende mechanisme dat zeer effectief is. De onthouding van voedsel is eigenlijk de definitie van vasten, is het dan zo simpel om ziektes de deur uit te doen door niets te eten? Vasten was blijkbaar Gods oorspronkelijke medicijn. Het onthouden van voedsel is volgens de bijbel bedoeld voor het ontgiften en reinigen. Men zegt weleens dat wanneer een mens ziek is, deze juist geen voedsel binnen moet krijgen. Zo kom je in de zogeheten ketose toestand waarbij het lichaam goed rendeert. Dit is bij dieren ook zo, zij eten niets als ze ziek zijn. De vraag is wel duidelijk: waarom zijn zoveel mensen bang voor vasten? Waarom zijn zoveel mensen bang om niet te eten? Waarom denken ze dat er iets met hun lichaam gaat gebeuren als ze niet eten? Hedendaagse doktoren wordt soms zelfs aangeleerd dat vasten gevaarlijk is, hoe kunnen de Hunza's dan meer dan honderd jaar oud worden? Nogmaals, er zijn in het verleden een hoop artsen geweest die watervasten voorschreven en met succes! Tegenwoordig is dit in geen enkel lesboek meer te vinden en wordt het gezien als onzin. Zelf doe ik weleens aan vasten waarbij ik enkel en alleen koffie met kokosolie drink. Omdat je kokosolie toevoegt is het goed uit te houden. Kokosolie kun je hier bestellen. Probeer het zelf een paar dagen uit en je lichaam en geest varen er wel bij!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square