Drie manieren waarop jodium helpt met detoxen

Je zou kunnen zeggen dat het steeds meer mensen opvalt dat we in een zeer giftige wereld leven. Dit kun je niet langer meer negeren. Als reactie hierop heb je waarschijnlijk ook gehoord over het belang van het ontgiften van je lichaam. Mogelijk heb je zelfs reinigingen geprobeerd voor specifieke organen zoals de darmen, lever of nieren. Maar wist je dat er bepaalde voedingsstoffen uit voedingsmiddelen zijn die ontgifting in het lichaam stimuleren? Jodium staat bovenaan de lijst met belangrijke mineralen die zowel kunnen genezen als reinigen. Een van de beste manieren om van gifstoffen af ​​te komen en je eigen natuurlijke ontgiftingsroutes te helpen, is door elke dag jodium aan je dieet toe te voegen. Het is een goede manier om meer jodiumrijke voedingsmiddelen op je bord te plaatsen. Dit kan ook met jodiumproducten die je hier online kunt bestellen. Doe er je voordeel mee. Hier is een lijst van voedingsmiddelen die vrij veel jodium bevatten:

3 manieren waarop jodium jou kan helpen ontgiften

1. Jodium kan jouw lichaam helpen ontgiften van halogeniden (fluoride, bromide en chloor)

Veel van de gevaarlijke chemicaliën die we opnemen uit de lucht, het water, de bodem en de voedselvoorziening, worden 'hormoonontregelaars' genoemd. Deze hormoonontregelaars omvatten bromide, chloor, fluoride en hun derivaten, zoals perchloraat (te vinden in vliegtuigbrandstof), dat een chloride-component heeft. Vooral hormoonontregelaars tasten de schildklier aan. Samen met de hypofyse reguleert de schildklier de stofwisselinghormonen. Jodium kan juist goed helpen in deze gevallen en de schadelijke stoffen eruit filteren. Jodium kan ook helpen bij het wegspoelen van chemisch afgeleide xeno-oestrogenen.

2. jodium kan jou helpen te ontgiften van zware metalen zoals lood, kwik, cadmium en aluminium.

Volgens Dr. David Brownstein is jodium een ​​chelator van kwik. Het bindt zich met kwik en laat het lichaam het losmaken en afvoeren. In een recente live lezing verklaarde Brownstein ook dat hij veel succes heeft gehad met het gebruik van jodium om dit gevaarlijke neurotoxine van zijn eigen patiënten te verwijderen. Er zijn ook aanwijzingen dat hoge niveaus van jodium aan aluminium kunnen binden en het uit het lichaam verwijderen, zij het in een langzamer tempo. resultaten verkregen na suppletie met jodium onthulden dat bij sommige proefpersonen de urinespiegels van kwik, lood en cadmium na slechts één dag suppletie meervoudig stegen. Voor aluminium werd deze verhoogde uitscheiding meestal pas na een maand of langer waargenomen bij de jodiumsuppletie.

3. Jodium stimuleert je lever en nieren

De belangrijkste ontgiftingsroutes van het lichaam zijn de lever, nieren, het lymfesysteem en de huid. En guess what: jodium is een belangrijke speler in het helpen van elk van deze orgaansystemen om optimaal te functioneren! Een jodiumtekort is een veelvoorkomende oorzaak van problemen met lymfesysteem. De schildklier en de lever zijn nauw met elkaar verbonden en jodium is een sleutel voor communicatie tussen hen. Het metabole schildklierhormoon thyroxine (T4) bestaat uit 4 jodiummoleculen en is inactief wanneer het wordt aangemaakt door de schildklier. Het moet naar de lever reizen om te worden omgezet in zijn actieve vorm. Wanneer een van de componenten van dit delicate proces is uitgeschakeld, lijdt het hele mechanisme, evenals jouw vitale energie en algehele gezondheid! Net als bij de lever is er een delicate relatie tussen de schildklierfunctie en de nieren, die voor een groot deel wordt veroorzaakt door jodium. Verschillende studies hebben het verband aangetoond tussen nieraandoeningen en schildklierstoornissen.

Wist je dat jodium een goed middel is voor het behandelen voor de huid? In de 19e eeuw werd jodium zelfs regelmatig in flesjes rond de nek gedragen en gebruikt om muggenbeten te behandelen ter voorkoming van ziekten. Jodium kan nuttig zijn bij het bestrijden van infecties en kan worden gebruikt als wondreiniger. En het is ook geweldig voor rimpels op de huid!

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square