Sapvasten voor een betere gezondheid

Sapvasten wordt steeds bekender in Nederland. Zelf heb ik al eens drie dagen een sapvastenkuur gevolgd, met veel succes. Een ware detox was het gevolg. De persoon die veel kennis heeft over sapvasten (juicing) is ''The Juice Lady'' uit Amerika. Haar visie wordt in deze blog geëtaleerd. Bij sapvasten draait het erom dat je in een bepaalde tijd enkel en alleen sapjes drinkt, zodat het lichaam zichzelf kan ontdoen van gifstoffen en rommel uit vast voedsel. Veel mensen zouden denken dat ze dan constant honger hebben omdat ze alleen maar sap drinken, niks is minder waar, het is een proces waar je doorheen moet. Wat veel mensen doen, is voeding eten wat vult in plaats van voedt, wanneer je smoothies maakt dan zitten daar alles voedingstoffen in die je nodig hebt. Het enige verschil is het aantal koolhydraten. Tijdens mijn avontuur met sapvasten merkte ik dat het lichaam gewend is aan snelle koolhydraten, dus dat miste ik. The Juice Lady praat over ''Fake food'', oftewel nepvoedsel. Er is tegenwoordig zoveel nepvoedsel te vinden dat zowat iedereen met hoge mate consumeert. We blijven dit maar door eten waardoor men daarna snel weer honger heeft. Mensen worden steeds zwaarder en ziektes liggen op de loer. Onder nepvoedsel kun je verstaan: een kom ijs of koekjes. Je lichaam heeft nepvoedsel op geen enkele manier nodig, maar mensen hebben honger in dit land. We worden overvoed i.p.v. verzadigd. Smoothies en smoothie-poeder kun je hier gemakkelijk bestellen.

Als het om sap gaat, is het precies het tegenovergestelde. Er is geen sprake van veel calorieën, maar van een enorme hoeveelheid voedingsstoffen. Daarnaast is het zeer voedzaam waarbij we een overvloed aan voedingsstoffen binnen krijgen die het lichaam ondersteunen. The Juice Lady vertelde over een dame die was gaan sapvasten, die chemo had ondergaan en haar slokdarm had verbrand. En eigenlijk was de hele pijp van boven naar beneden erg geïrriteerd. Ze moest een voedingssonde gebruiken. Ze was erg bezorgd over het feit dat ze naar ons toevluchtsoord voor sap en rauw voedsel zou komen om te zien hoe dit zou werken met de voedingssonde en of ze meer gewicht zou verliezen. Het avondeten ging goed. De sapcocktail die ze de eerste nacht serveerden, had alles. Ze hoefde de voedingsslang nog maar één keer te gebruiken en viel twee kilo af. Aan het einde van de week vertelde ze dat ze als een gloednieuw persoon voelde. Kortom: sapvasten is iedereen aan te raden die wil afvallen of gezonder wil worden. Heb jij het al weleens geprobeerd?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square