4 natuurlijke strategieën tegen kanker en meer

Op deze website lees je informatie over voeding en over kanker. Bij mijn moeder met maagkanker heb ik van allerlei strategieën tegen kanker geprobeerd. Helaas was ze al afgeschreven en zo erg vermagerd dat ze niet meer wilde leven. Dit was jammer want ik zag het al helemaal voor me dat ze weer beter kon gaan worden. Voor de mensen die dit lezen en zelf kanker hebben of iemand kennen die kanker heeft dan is het zeker aan te raden verder te lezen. Veel verstoringen van de natuurlijke mechanismes in ons lichaam kunnen de groei van kanker bevorderen. Sommige van deze zorgen zijn onder meer een zwak immuunsysteem, een onevenwichtige pH, verminderde zuurstoftoevoer naar cellen en overmatige toxiciteit. Deze problemen kunnen worden behandeld en symptomen van kanker kunnen worden genezen. Het natuurlijk behandelen van kanker met behulp van niet-toxische therapieën vereist echter een ijverige aanpak en een langdurige inzet. Je kunt gebruik maken van deze vier natuurlijke behandelingen voor kanker om de symptomen te verlichten en de verdere verspreiding van tumoren door het lichaam te voorkomen. Mocht je momenteel niet lijden aan deze verschrikkelijke ziekte, kunnen deze strategieën worden gebruikt om te voorkomen dat kanker voet aan de grond krijgt. In tegenstelling tot giftige behandelingen zoals chemotherapie en bestraling, versterken deze natuurlijke therapieën het lichaam en helpen ze het immuunsysteem sterk te houden. Het immuunsysteem versterken doe je door voeding, maar ook met voedingssupplementen. Bekijk deze website eens en bestel.

1. Het ketogeen dieet

Hierover heb ik op deze website al eens geschreven, zie deze pagina. In het kort komt het erop neer dat je kanker kunt uithongeren door een ketogeen dieet te volgen dat bestaat uit een overvloed aan gezonde vetten (ongeveer 75%), slechts 20% eiwit en niet meer dan 5% koolhydraten. Een ketogeen dieet stelt het lichaam in staat om vet in brandstof om te zetten (ketonen vormen) in een fysiologisch proces dat de krachtpatsers van de cel, bekend als mitochondriën, niet belast. Mitochondria creëren doorgaans energie uit glucose die in overvloed aanwezig is in onze koolhydraatintensieve diëten. Een ketogeen dieet vermindert het risico op mutaties in cellen samen met de vorming van vrije radicalen, die beide de oorzaak zijn van darm-, long- en borstkanker. Wil je hier meer over weten, lees dan bovenstaande informatie door te klikken op de link.

2. De (hyperbare) zuurstof kamer

Behandelingen met hyperbare zuurstoftherapie verbeteren de zuurstoftoevoer en verhogen de cellulaire condities, wat het risico op kankergroei vermindert. Veel zorgverleners gebruiken deze modaliteit om de immuniteit te verbeteren en mensen te helpen chronische ziektes te overwinnen. Hyperbare zuurstoftherapie bevordert de zuurstoftoevoer naar cellen en verbetert de pH door de zuurgraad te verlagen, twee belangrijke factoren die leiden tot de ontwikkeling van kanker. Gezonde cellen gedijen alleen in omstandigheden waarin ze een goede zuurstoftoevoer krijgen, in tegenstelling tot kankercellen. De meeste beoefenaars zullen driemaal per week een sessie van vijftig minuten aanbevelen, maar veel mensen kiezen ervoor om een ​​draagbare hyperbare kamer te kopen of te huren waar ze meerdere uren tegelijk kunnen doen of er zelfs 's nachts regelmatig in kunnen slapen.

3. Sapvasten

Over sapvasten heb ik al weleens geschreven, zie dit artikel. Het komt erop neer dat je alle giftige stoffen die kunnen leiden tot kanker uit je lichaam spoelt door enkel en alleen groente- en fruitsapjes te drinken voor een bepaalde periode. Alle antioxidanten uit deze voeding overspoelen het lichaam, wat erg goed is. Sommige mensen met kanker doen dat weken lang en met goede resultaten. Een verhoogd immuunsysteem, een betere zuurstof toevoer in de cellen etc. In feite kan het persen van sommige groenten en fruit een grotere hoeveelheid voedingsstoffen leveren voor opname in vergelijking met het op zichzelf eten van de hele rauwe of gekookte voedselbron. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar een voedingsspecialist.

4. Gefermenteerde voedingsmiddelen

Uitstekende bronnen voor gezonde bacteriën zijn gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken. Een gezonde darmflora is belangrijk bij het reguleren van de hele gezondheid van het hele lichaam en de geest. Degenen met een verhoogd risico op metabole aandoeningen en kanker hebben doorgaans verhoogde concentraties van schadelijke bacteriën in hun darmmicrobiomen. Bacteroidetes zijn een belangrijk type bacterie dat voorkomt in gefermenteerde voedingsmiddelen die een stof produceren die bekend staat als butyraat. Butyraat bezit zijn eigen kankerbestrijdende eigenschappen. Probeer gefermenteerde zuivelproducten zoals yoghurt en kefir met levende culturen van grasgevoerde koeien toe te voegen aan jouw dieet. Gekweekte groenten, kombucha, zuurkool en andere gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken zijn ook bronnen van goede bacteriën.

Naast deze vier natuurlijke remedies zijn er nog vijf strategieën als behandeling tegen kanker. Zie hier het overzicht opgesomd:

  • Vitamine D

  • Enzymen (je moet er bewust voor kiezen om de enzymen in je lichaam aan te vullen, te vinden in rauw fruit en groenten, gefermenteerde groenten en peulvruchten.)

  • Kurkuma (over kurkuma en kanker heb ik al uitgebreid geschreven, zie dit artikel)

  • Zonlicht

  • Detoxificatie (beweging, infrarood sauna et cetera)

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square