Top 10 gezondste culinaire kruiden

Kruiden kennen we allemaal en over kruiden en specerijen heb ik al eens geschreven op deze website. Deze top 10 worden ook wel de helende kruiden genoemd, dit omdat ze een helende werking op het menselijk lichaam hebben. Ze hebben een medicinale werking. Voordat we medicijnen hadden, was kruidengeneeskunde ons medicijn en het was relatief niet-toxisch en vrij effectief. Kruiden als medicijn zijn zelfs zo effectief dat in de moderne tijd nog steeds tal van farmaceutische medicijnen afkomstig zijn van planten. Het eten van verse en gedroogde kruiden biedt het lichaam tal van voordelen, waaronder het in evenwicht brengen van hormonen en het stimuleren van ontgifting. Kruiden kun je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen, ga daarvoor naar deze website. Als het gaat om het voorkomen en genezen van kanker, is het eten van verse kruiden een fijne bijkomstigheid. Kruiden hebben tal van voordelen tegen kanker. Van het bevorderen van kankerceldood (apoptose) tot het voorkomen van angiogenese (de groei van bloedvaten die tumoren van voedingsstoffen voorzien), tot het voorkomen en bestrijden van ontstekingen, en meer. Kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, salie en kurkuma bevorderen de ontgifting van de lever. Ze beschermen ons tegen de schadelijke effecten van milieutoxines en natuurlijke toxines zoals oestrogeen in de vorm van bijproducten van ons metabolisme. Vooral kurkuma werkt zeer effectief tegen ziektes, hierover heb ik dan ook al het een en ander geschreven. Zo is het goed voor het brein en werkt het tegen kanker. Hieronder worden de genezende kruiden in detail besproken.

1. Rozemarijn

De twee belangrijkste natuurlijke fytochemicaliën in rozemarijn zijn cafeïnezuur en rozemarijnzuur. Beide zijn krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen die de lichaamscellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Rozemarijn bevat ook terpenen, dit zijn organische verbindingen die bijdragen aan de smaak, geur en kleur van planten. Deze van nature voorkomende stoffen stimuleren kankercellen in tumoren om te stoppen met reproduceren en uiteindelijk te sterven. Als je vlees op een grill gaart, zal marineren met rozemarijn je helpen te beschermen tegen schadelijke stoffen die vrijkomen.

2. Peterselie

Peterselie heeft krachtige ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen. Natuurlijke chemische verbindingen die in peterselie bekend staan ​​als fytochemicaliën, kunnen de celdeling vertragen, waardoor de cel tijd overhoudt om DNA-fouten te corrigeren en apoptose (celdood) te activeren. Peterselie is een natuurlijke, niet-giftige vorm van Avastin, een farmaceutisch medicijn met een lange lijst van bijwerkingen, waarvan sommige levensbedreigend zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat voeding jouw medicijn moet zijn, dat is ook mijn motto.

3. Dille

Gehakte verse dille smaakt uitstekend in veel gerechten en in ware krachtpatser op het gebied van kruiden. Dille heeft antibacteriële, antioxiderende en andere geneeskrachtige eigenschappen. Dit komt vooral door de monoterpenen, natuurlijke chemische componenten van geurige oliën verkregen uit bladeren, bloemen en fruit. Deze verbindingen stimuleren en activeren het enzym glutathione-S-transferase, een krachtige antioxidant dat kankerverwekkende stoffen zoals vrije radicalen neutraliseert. Dille helpt ook bij de spijsvertering en de stoelgang, omdat de essentiële oliën in dille de afscheiding van gal en spijsverteringssappen activeren en de doorgang van de stoelgang stimuleren. Heb je last van slapeloosheid? Kies dan voor dille, want het helpt mensen om een ​​herstellende slaap te krijgen.

4. Basilicum

Verse basilicum is gemakkelijk te kweken in een pot op een vensterbank en heeft meerdere beschermende eigenschappen. Het is zowel ontstekingsremmend als antioxiderend. Het bevat natuurlijke verbindingen die bekend staan ​​als flavonoïden die de celstructuren helpen beschermen tegen straling en oxidatieve schade, en die mogelijk ook de levercellen beschermen. Zowel verse basilicum als basilicumolie hebben sterke antibacteriële eigenschappen.

5. Salie

Salie is een lid van de mint-familie. Salie bevat een verscheidenheid aan vluchtige oliën, flavonoïden (inclusief apigenine, diosmetine en luteoline) en fenolzuren, waaronder rozemarijnzuur. Al deze componenten zorgen samen voor een krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Salie kan de galstroom verhogen en ondersteunt de ontgifting van de lever. Wat opvalt is dat er zowat bij elke kruid wel gezegd wordt dat het antioxiderend en ontgiftigend werkt, zo werken kruiden nou eenmaal. Salie stoot ook insecten af ​​en helpt lichaamsgeur te elimineren, wat misschien het gebruik van niet-giftige deodorants ondersteunt. Salie helpt opvliegers te verlichten en is een zelfs geheugenbooster! Wat een top nieuws.

6. Scharlei

Scharlei is een naaste verwant van de salie. Deze is denk ik wat minder bekend bij de mens. De olie wordt gebruikt om het gezichtsvermogen te verbeteren en vermoeide ogen te kalmeren en wordt vaak toegevoegd aan zepen, wasmiddelen, crèmes, lotions en parfums. In feite is het het belangrijkste onderdeel van Eau de Cologne. Onderzoek heeft uitgewezen dat een geurige chemische verbinding in salie bekend als sclareol vergelijkbaar was in zijn werking met een geneesmiddel tegen borstkanker. Inderdaad zonder bijwerkingen, want het is puur natuur!

7. Tijm

Tijm is een goede bron van vitamine C, ijzer en mangaan en is heerlijk in bonen-, eieren- en groentegerechten. Tijm bevat fytochemicaliën die bekend staan ​​als terpenoïden en die bekend staan ​​om hun kankerpreventieve eigenschappen en medicinale toepassingen. Ook tijm is een ​​krachtig antiseptisch, antibacterieel en antioxidant.

8. Oregano

Oregano wordt veel gebruikt in Italiaanse gerechten zoals pizza's en tomatensauzen en niet voor niets. Oregano bevat het fytochemische quercetine, waarvan bekend is dat het de groei van kanker vertraagt ​​en celdood bevordert. Bovendien bevat oregano ook ontstekingsremmende, immuunondersteunende, antibioticum-, antischimmel- en antivirale verbindingen. Oregano is bijzonder effectief tegen leukemie, prostaat-, borst- en darmkanker.

9. Munt

Munt is by far mijn favorite kruid en doe het dan ook weleens in een smoothie. Munt bevat fytochemicaliën met antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en het sluit de bloedtoevoer naar tumoren af, wat resulteert in hun dood. Munt bevordert de spijsvertering en remt de schadelijke bacteriegroei in de mond. Het zorgt voor een goede spijsvertering en verbeterde opname van voedingsstoffen uit andere voeding. Munt helpt hoest te verminderen en het helpt depressie en vermoeidheid te verlichten. Zet jij weleens muntthee?

10. Koriander

Last but not least koriander. Koriander helpt bij het verwijderen van zware metalen zoals kwik en lood uit het lichaam. De antimicrobiële en zware metaalchelatiefactoren van koriander hebben geleid tot het recente gebruik ervan in veel "ontgiftingssappen". Tijdens een sappenkuur is dus zeker aan te bevelen om toe te voegen aan de smoothies. Koriander is ook een sterke antioxidant, waardoor oxidatieve stress wordt verminderd. Andere voordelen zijn: anti-angst eigenschappen die helpen bij het slapen, het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en ondersteund de cardiovasculaire gezondheid.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square